Annonce
Fredericia

Kirkens Korshær genåbnet på ny adresse: Tiltrak mange nysgerrige

Søstrene Aase Madsen og Eva Kristensen var blandt de mange borgere, der allerede kort efter åbningen var fordi Kirkens Korshær for at lede efter genbrugsting. Foto: Thomsa Nedergaard Rasmussen
Der gik ikke langt tid, fra dørene blev slået op, til det første køb var gjort i Kirkens Korshærs nye genbrugsbutik på Vejlevej.

Fredericia: Der var stor nysgerrighed, da Kirkens Korshær fredag formiddag åbnede på en ny adresse på Vejlevej.

De seneste tre uger har genbrugsbutikkens frivillige brugt på at flytte fra den tidligere adresse på Nymarksvej, og fredag kunne anden viceborgmester Ole Steen Hansen (S) klippe snoren til den nye butik.

- Det har været hårdt, og vi er ikke færdige endnu. Vi har stadig nogle ting i den gamle butik, som skal tømmes, siger butiksleder Bitten Ernlund, inden en kunde høfligt spørger, om genbrugsbutikken tilfældigvis skulle have en globus med lys.

- Desværre ikke. Det har vi nogle gange, men de er blevet et samlerobjekt, så vi sælger dem som regel på ganske få dage, lød svaret.

Anden viceborgmester Ole Steen Hansen (S) holdt tale og klippede snoren, da Kirkens Korshær fredag formiddag åbnede på Vejlevej. Foto: Thomsa Nedergaard Rasmussen

Adressen på Vejlevej 143 har tidligere huset Jem & Fix, og selve lokalet med genbrugsvarer er omkring 1000 kvadratmeter, hvilket er 500 kvadratmeter færre end på Nymarksvej. Alligevel ser Bitten Ernlund gode muligheder for, at salget af brugt tøj, møbler, service, elektronik og lignende fortsætter på samme niveau som tidligere.

- Det passer fint med indfaldsvejen, og ligesom med flere supermarkeder ligger der her flere genbrugsforretninger lidt samlet. På Nymarksvej var der også boligområder, men her er boligområderne større, siger Bitten Ernlund.

Fredag var der da heller ikke noget tegn på, at folk ikke fortsat er interesserede i Kirkens Korshærs genbrugsvarer. Ved åbningen klokken 10 stod omkring 20 personer klar til at komme ind og kigge efter genbrugsguld. Allerede få minutter efter snoren var blevet klippet, havde de første kunder fundet noget, de kunne bruge, og stod klar ved kassen for at betale.

Som noget nyt vil Kirkens Korshær holde åbent i tidsrummet mellem klokken 10 og 17 på hverdage samt 10 til 13 alle lørdage. På Nymarksvej slog butikken først dørene op klokken 12 på hverdage.

Personalet udgøres af omkring 36 frivillige samt et antal borgere, der er i arbejde via jobtræning og samfundstjeneste.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce