Annonce
Kolding

Kirker rykker konfirmation for anden gang: Så kan konfirmander få flere gæster med

Her i både Sdr. Stenderup Kirke og i Stepping Kirke har man for anden gang fundet en ny konfirmationsdato til årets konfirmander. Med de nye datoer håber man, at konfirmanderne kan have flere med til deres fest, end hvis man ikke havde ændret datoen. Arkivfoto: Morten Flarup
Stepping Kirke og Sdr. Stenderup Kirke har nu to gange måttet rykke datoen for årets konfirmation. Det betyder, at konfirmanderne kan få flere gæster med til deres fest.

Stepping og Kolding: Dette års konfirmander i både Stepping Kirke og Sdr. Stenderup Kirke har været nødt til at være temmelig omstillingsparate i år.

Først var planen nemlig, at de skulle konfirmeres tidligere på foråret, og datoerne havde ligget fast i flere år. Men så ændrede coronaepidemien alle konfirmationsplaner i hele Danmark, og samtlige konfirmationer blev udskudt til efter pinse.

I både Stepping og Sdr. Stenderup skrev præsten og menighedsrådet i samarbejde med Kolding Provsti en ny konfirmationsdato i kalenderen - nemlig lørdag den 6. juni i Stepping og søndag den 7. juni i Sdr. Stenderup.

Men et stykke tid efter den første flytning af datoerne meldte regeringen ud, at reglen om at man højst må samles 10 mennesker først bliver lempet fra den 8. juni, og det har nu fået præster og menighedsråd i samarbejde med konfirmandernes forældre i de to kirker til at ændre årets konfirmationsdato igen.

I Sdr. Stenderup besluttede sognepræst Maria Frederiksen og de syv konfirmanders forældre i søndags at flytte konfirmationen til den 30. august. Dermed håber konfirmander og forældre, at de kan holde en fest med de planlagte gæster.

- Vi er alle superlettede og glade, og alle ser frem til en god dag, selv om vi i disse tider ikke kan give garantier for noget, siger Maria Frederiksen.

Annonce

Jeg tror, vi har landet det her et godt sted, hvor konfirmanderne også får en oplevelse af, at de er et hold

Lone Kofod Jensen, sognepræst

Faldt sammen med høsten

I Stepping skal 13 unge konfirmeres i år, deriblandt sognepræst Lone Kofod Jensens egen datter.

Her pegede man i første gang på den 8. august som ny konfirmationsdato, da man ønskede et alternativ til den 6. juni.

- Men den dato falder sammen med høsten. Det skal man også tænke på her ude på landet. Desuden var nogle taget på efterskole da, fortæller Lone Kofod Jensen.

Derfor bliver det nu den 20. juni, at områdets unge skal konfirmeres i Stepping Kirke, hvor der ifølge de nye coronaregler må være 50 mennesker ad gangen.

For at konfirmanderne kan få deres gæster med til hovedparten af den kirkelige handling, vil Lone Kofod Jensen konfirmere de 13 unge i tre små hold på dagen.

Herefter sendes gæsterne ud, og til sidst samles alle 13 på holdet - samt deres forældre - til fremsigelse af trosbekendtgørelsen og fælles foto.

- Jeg tror, vi har landet det her et godt sted, hvor konfirmanderne også får en oplevelse af, at de er et hold, siger Lone Kofod Jensen.

Sdr. Bjert Kirke havde placeret sine konfirmationer den 6. juni. Her har man valgt at holde fast i denne dato, men har samtidig tilbudt konfirmander, der ønsker en senere dato, at de kan blive konfirmeret i begyndelsen af september.

I Tyrstrup Kirke har man flyttet sine konfirmationer fra 7. juni til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce