Annonce
Navne

Kirketjener fik en meget symbolsk gave

Søren Koldkjær Sørensen er gået på efterløn efter 15 år som kirketjener ved Mølholm Kirke. Foto: Søren Hauge Carlsen
Menigheden ved Mølholm Kirke sagde forleden farvel og tusind tak til kirketjener Søren Koldkjær Sørensen, som nu er gået på efterløn.
Annonce

Vejle: Søren Koldkjær Sørensen er gået på efterløn efter 15 år som kirketjener ved Mølholm Kirke i Vejle.

Han betegner selv det job, han nu har forladt, som en brobygningstjeneste.

- En kirketjener er en brobygger i våbenhuset. Man er én, der bygger bro mellem det udenfor og kirken indenfor, siger Søren Koldkjær Sørensen.

Jobbet har passet ham godt, og han har sat særlig pris på den menneskelige kontakt.

Søren Koldkjær Sørensen har igennem årene oplevet en tydelig udvikling i menigheden, som i dag tæller langt flere børn, unge og familier.

Kirketjenerens opgaver omfatter i dag således både spagettigudstjenester for de mindste, lasagnegudstjenester for konfirmanderne og rockgudstjenester for alle.

Annonce

Præsterne har følt sig trygge

Søren Koldkjær Sørensen har uanset opgaven sat en ære i, at tingene skulle være i orden, lyder det fra hans kolleger, som også har regnet på, hvor mange mennesker han egentlig har været i kontakt med gennem årene. Og det er ikke få.

Kirketjeneren har rundt regnet mødt 15.000 til juleaften, 50.000 til gudstjenester, 33.000 til bisættelser/begravelser, 16.000 til vielser, 14.000 til konfirmationer. Og så det løse.

Så han har ofte skullet gøre kirken klar.

Blandt Søren Koldkjær Sørensens faste opgaver har været at sørge for dåbsvand, alterbægre, powerpoint til skærmen og vand til præsterne.

Mølholms præster benyttede afskeden forleden til at give Søren Koldkjær Sørensen stor ros for hans rolige måde at afvikle gudstjenester og andre kirkelige arrangementer på. Det har givet dem stor tryghed.

Annonce

Han får tid til familien

Selv fremhævede Søren Koldkjær Sørensen samarbejdet som kerneværdien i sit job.

- Vi har hjulpet hinanden på tværs af faggrænser, for tingene skal fungere. Mølholm Kirke har været et godt sted at arbejde, lød hans afskedssalut.

Som tak for indsatsen overrakte menigheden og personalet Søren Koldkjær Sørensen skulpturen Brobyggeren samt et beløb til oplevelser.

Menighedsrådets formand, Frode Elkjær Jakobsen, holdt tale for Søren Kirketjener i våbenhuset, inden alle nød et glas champagne og et stykke kransekage.

Nu kalder haven, et par bøger og frem for alt familien med Vera ved siden, tre døtre og fire børnebørn - og et nyt på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce