Annonce
Fredericia

Kirsten og Benthe fik nye venner: Spiste måltid med fremmede

Spis-sammen dagen tirsdag 23. april er en god lejlighed til at møde nye mennesker, mener veninderne Kirsten Christiansen (til venstre) og Benthe Dalgaard, som deltager for tredje gang. Foto: Klaus Madsen
Spis et godt måltid og mød nye mennesker. Sådan er konceptet for tredje år i træk i Messe C. Det sker tirsdag 23. april. For Benthe Dalgaard og Kirsten Christiansen fra Fredericia blev arrangementet begyndelsen på nye venskaber.

Fredericia: Sæt dig til bords med mennesker, du ikke kender. Få et godt og gratis måltid mad.

Den idé føres tirsdag 23. april klokken 12 ud i livet i Messe C, hvor 185 mennesker og 50 frivillige er tilmeldt arrangementet. Det holdes for tredje år i træk, og 72-årige Benthe Dalgaard og 74-årige Kirsten Christiansen er faste deltagere.

- Folk kan komme ud og snakke med andre mennesker i stedet for, at de bare sidder hjemme hos sig selv. Det er godt at møde andre mennesker, og det er jo ikke altid, vores børn har tid, når vi har lyst, siger Kirsten Christiansen.

I uge 17 sættes der over hele landet fokus på at dele det gode måltid med andre voksne. Middagen arrangeres af Fredericia og Middelfart Selvhjælp, Frivilligcenter Fredericia, Kirkerne i Fredericia og Fredericia Kommune.

Det er hyggeligt, og så har vi jo præsten Søren Thorsen, som er tovholder. Han er en utroligt hyggelig fyr, og der er også musik på programmet.

Kirsten Christiansen

Hun har hængt ved

Benthe og Kirsten kendte hinanden som børn, men siden gik deres liv i hver sin retning. Begge oplevede senere i livet at miste deres ægtefælle. En dag mødtes kvinderne tilfældigt i Føtex, og kontakten blev genoptaget.

Det er netop den slags, der kan ske, hvis man tager med til arrangementet i Messe C. På den måde mødte Kirsten og Benthe deres nye veninde Jette Lis, der ligesom dem altid har boet i Fredericia. De har bare aldrig kendt hinanden.

- Vi sad ved vores bord. Så kom en dame hen og spurgte: Undskyld, sidder der nogen her? Det gjorde der ikke, og vi snakkede lidt sammen. Lidt senere kunne man gå op og tage mad. Hun fulgte med, og hun har hængt på lige siden, siger Kirsten Christiansen med et smil.

Aktive i fritiden

Både Benthe og Kirsten er meget aktive til daglig. Benthe er frivillig i I.P. Schmidt Gårdens cafe, og de er begge to involveret i banko om tirsdagen på samme sted. Desuden har Kirsten en frivillig tjans som ledsager for udviklingshæmmede.

Men de kender begge til det tomrum, der kan opstå, når man mister en ægtefælle. Mange får tendens til at passe sig selv og se en masse fjernsyn.

- Hvis man ikke har en interesse, risikerer man at gå og kukkelure, siger Benthe Dalgaard.

Netop derfor får arrangementet i Messe C den varmeste anbefaling fra de to veninder.

Kom ud og spis mød nogle andre mennesker. Sådan lyder opfordringen fra Benthe Dalgaard og Kirsten Christiansen fra Fredericia. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce