Annonce
Fredericia

Kjoler indtager Rådhuspladsen - og de er lavet af bøger

Materialet er bøger, som Fredericia Bibliotek har kasseret. Men elever fra Fredericia Produktionsskole har laver kjoler af papiret. Kjolerne kan snart ses på pladsen ved rådhuset. Foto: Fredericia Produktionsskole
Mød unge fra Fredericia Produktionsskole, når de er på pladsen foran rådhuset fredag 24. maj. Eleverne vil både oplyse om genbrug og vise eller sælge varer, de har skabt.
Annonce

Fredericia: Unge fra Fredericia Produktionsskole udstiller snart kjoler, som de har lavet af kasserede bøger fra Fredericia Bibliotek.

Også indkøbsnet, lamper, ranker med flag, blomster i brugte iskasser og meget andet genbrug viser eleverne, når "Danmark for Målene" finder sted på pladsen foran rådhuset i Fredericia.

De unge vil udstille og sælge fra en bod i samarbejde med de handlendes organisation Business Fredericia kl. 14-18, og det glæder de unge sig til.

Til daglig er de unge på produktionsskolen på Prangervej 175 i Fredericia, hvor eleverne er højst midt i 20'erne og ikke har en ungdomsuddannelse i forvejen.

På første sal, hvor design-afdelingen holder til, sidder Delshan Mustafa, der er 22 og bor i Fredericia.

- Det er dejligt at være her, for jeg er lidt kreativ. Her lærer vi kreative ting. Det kan være at lave kjoler af kasserede bøger. Det brugte vi cirka en måned på. Det var et stort arbejde. Nu er vi i gang med alle de projekter, vi skal præsentere på rådhuspladsen. Vi sidder og snakker om, hvordan vi skal gribe det an, fortæller hun og smiler.

Delshan Mustafa havde behov for en pause fra gymnasiet. Og pausen holdes på produktionsskolen.

Men efter sommerferien vender hun tilbage til den specielle gymnasie-uddannelse i Kolding, hvor al undervisning foregår på engelsk, selv om hun taler fint dansk.

Inden da skal Delshan Mustafa og andre unge fra designholdet som nævnt vise og sælge deres produkter på Rådhuspladsen, men de vil også informere om øget genbrug.

Mød dem

Alle kan møde de seks elever Fredericia Produktionsskoles designhold, når de udstiller, sælger og informerer om genbrug på rådhuspladsen i Fredericia fredag 24. maj kl. 14-18.
Annonce

Min fremtid

Ved samme arbejdsbord i designlokalet sidder Ivalo Kaas, der er 19 og bor i Fredericia.

- Jeg har været her siden august, og det er meget hyggeligt. Her kan man være sig selv, og jeg har lært at sy. Jo, jeg er også blevet mere klar på fremtiden. Jeg vil gerne arbejde med skønhed. Med det mener jeg hår, makeup, negle og den slags. Det vil jeg gerne uddanne mig indenfor og arbejde med.

Ivalo Kaas har været med til at lave lucia-kjoler på bestilling af Business Fredericia, og hun har været med til at skabe de kjoler og torsoer af papir, som har været udstillet på biblioteket i Fredericia indtil mandag 13. maj.

Annonce

Snart i praktik

Eleverne på produktionsskolen har mulighed for at blive endnu bedre til grundlæggende skolefag og bliver vejledt i, hvordan de hver især bedst kan komme videre med uddannelse, arbejde og deres øvrige liv.

For Tulle Vilhelmsens vedkommende betyder det, at hun skal i to ugers praktik i Tema Shop i Pjedsted fra 3. juni. Her kan man købe og leje kostumer og andet.

- Jeg har været på produktionsskolen siden 1. november. Det er godt. Man lærer en masse ting. At sy og at være kreativ. Jeg ved ikke endnu, hvad jeg vil senere. Men jeg er kommet tættere på at finde ud af, hvad jeg vil i fremtiden, når vi snakker arbejde.

Forskelligt brugt små-legetøj og andet blev limet på gamle lamper og spraymalet. Resulatet er usædvanlige lamper. Foto: Steen Højgaard
Annonce

Butik på skolen

Dorte Mikkelsen er leder af designafdelingen på produktionsskolen, og hun er glad for en henvendelse fra Fredericia Bibliotek.

- De havde kasserede bøger og ville høre, om vi kunne anvende dem. Vi ville gerne have bøgerne, som vi har fået en masse gode ting ud af. Udover kjoler har vi lavet torsoer, kuverter, sommerfugle og meget andet.

Dorte Mikkelsen og hendes elever håber naturligvis på godt vejr om eftermiddagen fredag 24. maj, når fire kjoler, torsoer, tasker og meget andet kan ses og måske købes på rådhuspladsen.

Også blomsterkasser til ophængning bliver solgt, og de er skabt af brugte iskasser af plastik, og endnu blev der forleden eksperimenteret lidt med ophængnings-metoder. Hensigten er at sælge kasserne med blomster, som er dyrket i skolens gartneri

Produktionsskolen har i øvrigt egen butik på sin adresse Prangervej 175.

Butikken holder åbent mandag-torsdag kl. 10.00-16.30, og fra mandag 20. maj holdes åbent mandag-torsdag kl. 10-14.

Mere om butikken og salg fra værkstederne på www.fapro.dk.

Iskasserne skulle smides ud. I stedet anvender design-holdet dem til blomsterkasser, og blomsterne er fra skolens gartneri. Foto: Steen Højgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce