Annonce
Fredericia

Afkørsel 59: Klar til ekspropriation til ramper

Ombygningen af afkørsel 59 skal lette afviklingen af trafikken helt ned på motorvejen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Års venten på forbedring af af- og tilkørselsforholdene til motorvejen ved afkørsel 59 er snart slut. Ekspropriationsforretning 30. april skal sikre de nødvendige arealer til det godt 40 millioner kroner dyre projekt.

Snoghøj: 30. april er lodsejere og andre med interesse i den nye afkørsel 59 på Snoghøj Landevej indkaldt til ekspropriationsforretning. Den indledes på Trinity Hotel og Konferencecenter, hvor Vejdirektoratet vil gennemgå projektet, hvorefter ekspropriationskommissionen drager i felten og ser på arealerne, der skal erhverves og lånes. Hvis kommissionen godkender projektet, bliver det på stedet afgjort, hvor store erstatninger der kan udbetales.

Med ekspropriationen på plads kan anlægsarbejdet sættes i gang. Et projekt som erhvervsliv og Fredericia Kommune har haft højt på ønskesedlen i flere år. Endelig i januar 2018 fik projektet blåt stempel på Christiansborg, og projekteringen er på plads, så ekspropriation og efterfølgende udbud kan realiseres.

Der skal erhverves cirka 7500 m² til selve vejanlægget, og yderligere 15700 m², som Vejdirektoratet skal låne.

- De lånte arealer skal vi bruge til byggeplads, forklarer landinspektør Anders Præst Andersen fra Vejdirektoratet.

Annonce

Anlægsarbejde for 40 mio. kroner

Etablering af ny vestvendt tilkørselsrampe inkl. højresvingsspor og ny signalregulering og sikker krydsning for fodgængere og cyklister.

Ombygning af sydlige rampekryds mv. med ekstra spor.

Ombygning af en delstrækning af Snoghøj Landevej.

Ombygning af- og etablering af supplerende belysning på de berørte strækninger/områder.

Ombygning af nuværende signalanlæg i nordlige- og sydlige rampekryds – sydlige kryds m. fodgængerovergang ved Ny Snoghøj Landevej .

Etablering af overkørselsarealer til særtransporter i hhv. nordlige og sydlige rampekryds, der i udbuddet indgår som optioner, og som udføres i Vejdirektoratets regi for ADP A/S (Fredericia Havn).

Ramper udbygges

I den politiske aftale fra 2018 indgår, at Vejdirektoratet projekterer og anlægger en udbygning af det sydlige rampekryds og tilfører et ekstra svingspor på den sydlige frakørselsrampe. Desuden sættes et ekstra spor på tilkørselsrampen mod Fyn og på Snoghøj Landevej mellem de to ramper.

Derudover etableres en ny vestvendt rampe, så trafikken ledes direkte ned på motorvejen uden at skulle krydse Snoghøj Landevej som i dag. Målet med hele projektet er at undgå, at trafikken stopper til både på motorvejen og på Snoghøj Landevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Annonce