Annonce
FC Fredericia

Klar til forårspremieren: FC Fredericias fanklub får et unikt tårn til 'forsangeren'

FC Fredericia fanklub er blevet større og større, og nu har den også fået et nyt unikt capo-tårn af rustfrit stål, som erstatter den gamle trækonstruktion, man stod på før.

Fredericia: Fankulturen i FC Fredericia genopstod fra de døde, da fanklubben Red Pride i foråret 2019 kom tilbage på stadion for at støtte klubben. Siden er det kun gået en vej.

Fanklubben har fået flere medlemmer, mere larm, og i sidste uge fik den også sin egen slagsang bragt til døren af det lokale band Black Income.

Torsdag i vinterferien blev fanklubben løftet yderligere, da den lokale smedevirksomhed Wiggers og Klement leverede et nyt capo-tårn i rustfrit stål.

- Det er super godt, at der er nogle rigtig gode sponsorer i klubben, som både vil fodboldklubben og fanklubben. Det er vi super taknemmelige for, siger Red Prides formand, Søren Christensen.

Capo er et italiensk ord, der betyder "hoved". I fodboldfan-termer er en capo ham, der står og råber og sørger for, at slagsangene fortsætter med at køre under en fodboldkamp. Man kan kalde ham en slags forsanger.

Nu har han fået optimale vilkår på Monjasa Park.

Annonce
Red Prides formand Søren Christensen på det nye capo-tårn. Han styrer trommen og synger ikke, men det nye tårn blev godkendt. Foto: Jesper Banke

Et unikt tårn

Det nye capo-tårn er af rustfrit stål og fyldt med detaljer. Både "FC Fredericia" og "Red Pride" er udskåret stålet, og det samme er Wiggers og Klemet, som har konstrueret det.

- Det var egentlig meningen, at mig og Anders fra fanklubben selv skulle have lavet det over vinterpausen. Men så kunne vi se, at der var et godt smedefirma, der var sponsor i klubben i forvejen. Så jeg tænkte: Jeg prøver lige at skrive en mail til dem og fik svar med det samme, at det ville de rigtig gerne hjælpe os med, siger Søren Christensen.

Det gamle capo-tårn var en trækonstruktion, som havde set bedre dage. Det nye er en kraftig opgradering, og detaljerne gør det fuldstændig unikt.

- Det er super flot. Der sker mange ting her i klubben, det går godt både på fodboldbanen og på fanscenen, så vi opruster også herude, siger Søren Christensen.

Det nye capo-tårn tages i brug lørdag den 7. marts, hvor Viborg gæster Monjasa Park. Samme dag er der debut til den nye slagsang.

Det nye capo-tårn til venstre og det nye til højre. Fra banen kan man læse nogle af detaljerne på det. Foto: Jesper Banke
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Få overblikket: 1. maj-festen er aflyst, men hvad med Sommerrock og alt det andet?

Fredericia

I corona-stilhed ombygges p-plads og facade renoveres ved Fredericia Realskole

Fredericia

Tidligere X Factor-deltager skaber glæde med koncert hver dag under coronaen

Fredericia

60 pigehold er lige nu klar til fodboldcup i Madsby - men corona afgør hvornår

Annonce