Annonce
Læserbrev

Klima. Hvorfor skal affald køres det halve Danmark rundt?

Jeg savnede en afsluttende spørgerunde, fordi jeg er lidt den gamle garde med hang til Højlunds forsamlingshus.

Annonce

Læserbrev: Vejle Kommune arrangerer i denne tid cafémøder omkring kommunens planstrategi for 2021-2033.

Jeg deltog i cafémødet for Vejle by i Bygningen onsdag aften, og det var rart at være en del af næsten 100 engagerede mennesker, der i flok tog en seriøs snak om Vejles fremtid, på godt og ondt.

Der blev excelleret i mange løsningsmodeller for vores by for at sikre en fremtid uden vandproblemer og med et bæredygtigt bymiljø for såvel borgere og turister som for forretnings- og erhvervsdrivende. Biler ud af byen til fordel for flere cykler, og kollektiv trafik med el-busser, grønt byggeri i højden, større satsning på cirkulær økonomi og effektive genbrugsstrategier inden for affald, energi og vandforsyning.

Totalt set må det siges at have været en succesfuld aften, som gav resultater for fremtiden.

Men jeg savnede dog en afsluttende spørgerunde, fordi jeg er lidt den gamle garde med hang til Højlunds forsamlingshus.

Jeg ville gerne have spurgt ind til et par småting, som er politisk besluttet, men ikke endnu udført. Småting, som med den eksplosivt accelererende debat om klima, miljø og bæredygtighed pludselig ikke mere kun er småting.

Men jeg kan jo så her spørge vores ansvarlige politikere:

Når nu Vejle Kommune gerne vil satse på genbrug, cirkulær økonomi og jobskabelse, hvorfor har man så planlagt et nyt affaldsdeponi uden mulighed for affaldshåndtering?

Når nu Vejle vil gå all-in på klimaindsatsen med kloge og velovervejede løsninger, hvorfor har man så ikke indtænkt et kombineret komposteringsanlæg/biogasanlæg samt en affaldsafbrændingsovn på stedet?

Der er afsat 200 millioner kroner til et ambitiøst projekt i Lysholt nord for Vejle, hvor affaldssortering og borgerservice skal forenes til stor tilfredshed for alle parter. Men man vælger at sende alt affaldet afsted på dieseldrevne lastbiler, til forbrænding i Vestjylland, og kompostering i Sønderjylland.

Det handler om Vejle, det handler om genbrug og cirkulær økonomi, og det handler om jobskabelse - for ikke at nævne, at det skriger til himlen at køre det halve Danmark rundt med affald på lastbiler!

Erik Munch Sørensen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Mand mere end 7000 km fra Fredericia tiltrak sig stor interesse mandag aften: Hvad gør vi med Trump?

Annonce