Annonce
Fredericia

Klima i karambolage med julen – workshop udsættes

Til workshoppen skulle unge udarbejde konkrete opgaver, som et klimatopmøde næste år skal forsøge at løse. Den er nu udsat på grund af juletravlhed. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den klimaworkshop, der skulle have fundet sted 12. december i Messe C, er blevet udskudt. De unges juletravlhed presser deres kalender.

Fredericia: Den klimaworkshop, der var målrettet unge, og som skulle løbe af stablen i Messe C den 12. december, er blevet udskudt.

Det oplyser projektleder Jørgen Kronborg. Årsagen er ikke manglende interesse.

- Vi har måtte sande, at der går jul i den. De meldinger, både vi og Emma (Hewison, gymnasieelev og klimaaktivist fra Fredericia, red.) får tilbage, er, at folk er klar på workshoppen, men tidspunktet er uheldigt. Vi har måtte sande, at vi har undervurderet unge menneskers juletravlhed, lyder det fra Jørgen Kronborg.

Han er ikke i tvivl om, at klima og klimaworkshoppen har sin gang på jord, og det er emner, der er i høj kurs hos de unge mennesker. Men tidspunktet er uheldigt.

- Derfor har vi valgt at udsætte workshoppen til efter jul, siger projektlederen.

Annonce

Målet er intakt

Målet med klimaworkshoppen er, at unge i fællesskab skal udarbejde konkrete opgaver, som klimatopmødet i Fredericia – RE:DO 2020, skal forsøge at løse. Det klimatopmøde finder sted om et år – også i Messe C, hvor forskere, iværksættere, virksomheder, designere og investeringspartnere sammen skal skabe 10 konkrete koncepter, der skal rykke noget for klimaet, den grønne omstilling og FNs verdensmål.

Så at workshoppen udsættes en måned, ændrer som sådan intet i forhold til målet med workshoppen.

- Et slag på tasken er, at vi ender med at afholde workshoppen i uge fem, fortæller Jørn Kronborg.

Den endelige dato vil blive meldt ud senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce