Annonce
Debat

Klumme: Forår og lysere tider på vej

Dagene er blevet længere og lysere, solen vinder mere indpas, og foråret er på vej. Foto: Michael Svenningsen

Solen skinner ind igennem mine vinduer og minder mig om, at de trænger gevaldigt til at blive pudset……..

Jeg vælger at glemme alt om de beskidte vinduer og i stedet glæde mig over solen, foråret som er på vej, de lysere tider, som ikke blot bekræfter mig ved, at vi snart rammer marts måned. Vinteren er officielt forbi, og vi tager hul på forårsmånederne. Et år er snart gået i coronaens tegn. Et år med frustration og magtesløshed, hvor en smitsom virus har sat dagsorden for rigtig mange menneskers liv og livsbetingelser. Men også et år, som jeg tror, har givet mange mennesker et åndehul og tid til tanker og refleksion på en anden og ny måde, end når hverdagen bare drøner derudad med 180 kilometer i timen.

For mit eget tilfælde har året været brugt mere i naturen end nogensinde – lange gåture, hvor jeg i endnu højere grad end tidligere har indtaget min bys fortræffeligheder. Hvor er der skønt i Fredericia, og hvor er jeg privilegeret med at bo i en by, som på så mange måder har rigtig meget at byde på. Vold, skov og strand og alt sammen lige indenfor rækkevidde. En by i udvikling, hvor kulturlivet blomstrer og om noget tegner en fremtid, som på trods af coronaens lumske og uvisse sider, gør det værd at glæde sig for hver dag vi kommer nærmere en genåbning af samfundet.

Tænk sig et nyt musicalteater har set dagens lys i Fredericia. Hvem havde turdet tro på det? Da vi sidste år så et af Fredericias allerstørste fyrtårn forsvinde ud i horisonten. Men med tro, hårdt arbejde og opbakning fra vigtige instanser, kan vi alle sammen glæde os til atter at kunne opleve musicals i de smukke omgivelser i den fantastiske gamle teaterbygning i Prinsessegade. Musicalakademiet, som hænger så tæt sammen med musicalteatret, kan ånde lettet op og glæde sig til, at samspillet med teatret kan genetableres og fortsætte og videreudvikle de to steder som en værdifuld symbiose.

En konkurs er naturligvis altid ulykkelig, og de mange billetkøbere, som har mistet penge på forestillinger, som aldrig blev en realitet, kan kun glæde sig over, at muligheden for atter at komme til musicalforestillinger i Fredericia, har set dagens lys.

Kunsten i byrummet, kultur- og fritidstilbuddene i Fredericia giver alt sammen anledning til oplevelser for alle aldre og mangfoldigheden lever i bedste velgående. Nye lege- og aktivitetsområder er blomstret op i Fredericia og indbyder til rum for både børn og voksne, hvor der er plads til motion og leg – ovenikøbet helt gratis.

En ny fritidspolitik med forsinkelser er under udvikling; Fredericia skal være byen med nogle af Danmarks fedeste fritidsarenaer og fritidstilbud forlyder den ambitiøse vision. Jeg synes, det lyder fremragende, og vil gerne være med. Fredericia har allerede en hel del at byde på, som ovenfor nævnt fantastiske aktivitets- og læringsområder for børn og voksne.

Men vi har også et ungdomskulturhus, som de færreste byer i Danmark kan matche. Et fedt, helt unikt sted med et frirum, hvor unge kan udfolde sig kunstnerisk og opnå en anden form for dannelse, end den de kender fra skolen. Et neutralt sted, hvor unge kan mødes på tværs af områder og opnå langt mere end faglig og boglig dannelse, som nødvendigvis ikke er de eneste ressourcer, som skal til for at begå sig. Dannelse er en livslang proces, hvor verden opleves og undersøges. Ungdommens Hus i Fredericia rummer teaterscene, musikstudier, café, biograf, atelier og udendørsarealer med parkour, skate og graffiti. Et sted som forældre ikke altid forstår, men måske er det i virkeligheden en af de største ungdomskvaliteter i sig selv!

Forår og sommer kan bare komme an i Fredericia – der er budt op til dans, og jeg glæder mig til at danse med.


Nye lege- og aktivitetsområder er blomstret op i Fredericia og indbyder til rum for både børn og voksne, hvor der er plads til motion og leg – ovenikøbet helt gratis.


Hånden på hjertet

Klummen "Hånden på hjertet" er udtryk for skribentens egen holdning og skrives på skift af følgende:

Pernille Junie Pedersen, hundefrisør og byrådskandidat

Johnny Lassen, coach og psykoterapeut

Christoffer Riis Svendsen, projektleder

Maria Skuladottir, skuespiller

Massimo Grillo, videoproducent

Belinda Bech Andersen, administrator

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kære Julie - tak fordi du gav mig væk

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce