Annonce
Fredericia

Knap 5000 nye sygesikringsbeviser er sendt ud: Lægehus har fået ny adresse - kom med indenfor

De praktiserende læger Ann Ulsrod Madsen, Heidi Bruun og Christina Kraaer, der ejer Lægerne ved Løvestrøget, glæder sig over at være rykket i nye og større lokaler i Vendersgade 26D. Flytningen har samtidig betydet, at lægehuset har skiftet navn fra Lægerne i Prinsessegade til Lægerne ved Løvestrøget. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Et nyetableret lægehus har set dagens lys i Vendersgade, efter folkene bag det, der førhen hed Lægerne i Prinsessegade, har haft gang i flyttekasserne. Bedre tilgængelighed og mere plads er blandt de fordele, husets læger ser i den nye placering.

Fredericia: - Du kan bare tage plads.

Velkomstreplikken er den samme, men omgivelserne er forandret for lægerne Christina Kraaer, Heidi Bruun og Ann Ulsrod Madsen.

7. september havde de og resten af personalet hos det, der førhen hed Lægerne i Prinsessegade, første arbejdsdag i Vendersgade 26D. Med adresseændringen har lægehuset måttet skifte navn. En kasse med forslag til navne blev stillet frem i de tidligere lokaler i Prinsessegade, så patienter kunne give deres besyv med. Valget faldt på Lægerne ved Løvestrøget.

Annonce

- Vi blev enige om at hedde noget, der har relation til det gamle Fredericia. Blandt de lokalkendte i huset blev det nævnt, at Vendersgade altid er gået under navnet Løvestrøget. Derfor syntes vi, at det gav god mening, at det indgik i navnet, siger Christina Kraaer om Løvestrøget, der også blev foreslået blandt flere patienter.

Logistisk puslespil

Årsagen til flytningen skyldtes pladsmangel i Prinsessegade 8, der rummede et lægehus i to plan gennem 28 år. Siden 2017 har lægerne søgt efter det rette sted. Det krævede, at kriterier såsom tilgængelighed, parkeringspladser og kvadratmeter blev opfyldt.

- Førhen har det været et stort, logistisk puslespil at få opgaverne til at gå op. Heidi sad ovenpå, og det betød, at folk, der ikke kunne gå op ad trapper, måtte skifte til en af os nedenunder, eller at vi skulle bytte lokaler for en stund, påpeger Ann Ulsrod Madsen.

Førhen har det været et stort, logistisk puslespil at få opgaverne til at gå op. Heidi sad ovenpå, og det betød, at folk, der ikke kunne gå op ad trapper, måtte skifte til en af os nedenunder, eller at vi skulle bytte lokaler for en stund.

Ann Ulsrod Madsen, Lægerne ved Løvestrøget

- I takt med at vi har fået flere opgaver, har vi fået brug for mere plads, men vi har ikke kunnet udvide og derfor heller ikke kunnet ansætte mere personale, påpeger Christina Kraaer.

Med flytningen har lægehuset fået nyt inventar. Den store flyttevogn var der derfor ikke brug for under flytningen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Det er der mulighed for nu. Lægehuset har nu slået en sygeplejerskestilling op, ligesom en uddannelseslæge ligeledes bliver tilknyttet på sigt.

Med flytningen er lægehuset samtidig blevet en del af handelslivet med gågadebutikker som naboer.

- Vi er blevet taget rigtig godt imod af de butiksdrivende i gaden, og hvis vi kan være med til at brande Løvestrøget på ny, gør vi det med stor glæde, siger Heidi Bruun.

Annonce

Næsten smertefri flytning

Adresseændringen har betydet, at samtlige af de knap 5000 borgere, der er tilknyttet lægehuset, har fået nye sygesikringsbeviser. Det er regionen, der har stået for at sende dem ud, så lægehusets navn og adresse er korrekt.

Selve flytningen er gået relativt smertefrit for patienterne, forklarer de tre læger. Tre lukkedage i forbindelse med flytningen krævede det, men trods adresseændringen er det kun ganske få, der er gået forkert efterfølgende.

Foruden sygesikringsbevis er de berørte borgere også blevet informeret om flytningen på forhånd via SMS, på lægehusets internetside eller ved en mundtlig påmindelse, når de har været til konsultation.

Receptionen har fået et nyt, lyst og tidssvarende udseende til glæde for både personale og patienter, som også har fået mere plads i venteværelset. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

For lægerne selv har der været småvanskeligheder med blandt andet nye IT-forbindelser, men det er der efterhånden styr på.

- Det har krævet lidt tålmodighed blandt patienterne her i begyndelsen, men vi håber, de bærer over med det. Det har det i hvert fald virket til, siger Christina Kraaer.

Til gengæld er forholdene blevet forbedret, blandt de borgere, der nu bliver bedt om at tage plads hos såvel lægehusets personale som i venteområdet.

- Receptionen og venteområdet er blevet større og mere åbent, så der er mere adspredelse, når borgerne kommer her. De har allerede påpeget, hvor lyst og roligt her er. Det mærker vi også selv, siger Heidi Bruun.

Ligesom sine kollegaer glæder hun sig over, at fire års lokalesøgen nu har nået sin ende ved Løvestrøget.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia faldt igen med et ordentligt rabalder, da oprykningspladserne var indenfor rækkevidde: Derfor er det næppe tilfældigt

Alarm 112

Røgdykkere bjærger lig fra voldsom villabrand: Naboer måtte evakueres

Annonce