Annonce
forside

Knivoverfald på rasteplads: To knivstikkere blev straffet hårdt trods søforklaringer i retten

Episoden fandt sted lørdag 9. december 2017, hvor de to dømte mødtes på rastepladsen Skærup Vest. Her var henholdsvis deres kæreste og søster forinden kørt galt. Arkivfoto

"Det var ikke mig". Sådan sagde både 20-årige Mohammad Khodr Maarouf og Hassan Nasser på 23 år ved Retten i Kolding. Men den købte dommeren ikke og idømte dem begge mere end to års fængsel. De ankede dommen.

Vejle/Fredericia: De skød skylden på hinanden, men det gav dommeren ved Retten i Kolding ikke meget for.

Tværtimod mente han, at de den vinterraften på rastepladsen mellem Vejle og Fredericia havde været lige gode om knivoverfaldet på en ung mand fra Litauen.

20-årige Mohammad Khodr Maarouf fra Odense fik således to år og tre måneders fængsel, mens aarhusianske Hassan Nasser på 23 år blev straffet en kende hårdere. Han fik to år og seks måneder på grund af reststraf fra tidligere.

Begge nægter sig skyldige og ankede straks dommen til højesteret gennem deres forsvarere Naja Wærness Larsen og Martin Andersen.

Til gengæld er anklagemyndigheden mere end tilfreds med udfaldet og ligger vægt på voldens karakter og dens pludselige opståen.

Han var det forkerte sted på det helt forkerte tidspunkt.

Lisa Kjær Gjessing, anklager

Skete ud af det blå

- Det var et meget groft overfald, som skete ud af det blå, siger anklager Lisa Kjær Gjessing.

- Ofret fløjtede og kom måske med en kæk bemærkning, men det var en lørdag aften med højt humør. Han var det forkerte sted på det helt forkerte tidspunkt, tilføjer hun.

Episoden fandt sted lørdag 9. december 2017, hvor mændene mødtes på rastepladsen Skærup Vest. De kendte hinanden, fordi Hassan Nasser på det tidspunkt var kæreste med Mohammad Khodr Maaroufs søster, der en time inden var kørt galt i det sneglatte føre ved Circle K-tanken.

Hun ringede chokeret til begge, og de ankom i hver deres bil. På rastepladsen gik den unge litauer forbi med en kammerat - og herfra husker de dømte vidt forskellige historier, hvor den anden er gerningsmanden.

Hassan Nasser indrømmer, at han blev provokeret, gav manden et skub i ansigtet og løb efter ham. Her så han Mohammad Khodr Maarouf trække en kniv.

De gjorde det sammen

- Så ser jeg noget glimte. Det er en kniv. Han svinger den, og så hører jeg manden skrige af smerte. Jeg gik helt i chok, forklarede den 20-årige stik modsat på førstedagen i retssalen.

Ifølge anklageren nåede dommer Poul Hald Andersen og de to domsmænd frem til den konklusion, at Mohammad Khodr Maarouf sandsynligvis var knivmanden. De lagde blandt andet vægt på videoovervågningen, hvor man kan se, at han går med den ene hånd i lommen.

- Alligevel mente man, at de havde begået overfaldet i forening. For Hassan Nasser blev ligeså længe på stedet. Han kunne være gået sin vej eller have tilkaldt hjælp, fortæller Lisa Kjær Gjessing.

Ofret fra Litauen er 23 år og var efterfølgende i livsfare. Han blev reddet af en ambulance tæt på og var indlagt i en uge efter sin operation - læs hans historie her.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Transportminister svarer igen: Hvorfor sænker du ikke sigtekornet, Troels Lund Poulsen?

Læserbrev: Troels Lund Poulsen (V) påstår her i avisen, at jeg løber fra et løfte om at ville udbygge E45 (læserbrevet "Tillykke. Nu skylder de røde en ny motorvej" 13. september, red.). Inden han skyder os for mange såkaldte "løftebrud" i skoene, vil jeg ganske stilfærdigt oplyse, hvad vi rent faktisk lovede før valget. For som vi sagde, så ønsker vi - i modsætning til hvad den tidligere regering leverede - at indgå en bred infrastrukturaftale til gavn for hele Danmark, som kan holde uanset, om regeringsmagten skulle skifte. Jeg synes derfor, at Troels Lund Poulsen skal sænke sigtekornet og lytte til opfordringen fra dele af erhvervslivet, som gør opmærksom på, at investeringer i infrastruktur er for vigtige til at være en årlig tilbagevendende politisk kampplads. Jeg kan naturligvis ikke svare på, hvorfor den tidligere regering valgte at indgå en så smal infrastrukturaftale kort før lukketid inden folketingsvalget. Men jeg kan konstatere, at hvis det havde været magtpåliggende for den tidligere regering, at dens investeringsplan skulle overleve efter et valg, så havde de nok brugt energien bedre på at sikre et bredt flertal. Og her - få måneder efter valget - så har Venstre allerede selv har trukket stikket på den tidligere regerings investeringsplan ved at melde ud, at partiet ikke længere vil prioritere Ring 5-motorvejen. Situationen er altså den, at der ikke længere er flertal for planen. Og det er den risiko, man løber, når man indgår smalle politiske aftaler. Det er også derfor, jeg ønsker at indgå en så bred infrastrukturaftale som muligt, hvilket også var formålet med vores eget trafikudspil fra før valget. Og i den forbindelse vil det være naturligt, at vi også drøfter trængselsudfordringerne på E45. Jeg ser meget frem til de kommende forhandlinger om en ny infrastrukturaftale og glæder mig over den konstruktive tilgang, som jeg har bemærket fra Venstres transportordfører, der på et samråd har udtalt: "Nu er valget overstået, og nu skal vi så se, om vi kan finde hinanden i en bred aftale, og det er vi da opsat på fra Venstres side." Det, synes jeg, er meget positivt. Og det synes jeg, at Troels Lund Poulsen bør lytte til. For vores fælles infrastruktur bør ikke være en politisk kampplads. Det er erhvervslivet, pendlerne og alle andre trafikanter, der hver dag sidder fast i trafikken, altså for vigtige til.

Annonce