Annonce
Fredericia

Kogeanbefaling er ophævet: Nu kan du igen drikke vandet

Vandforsyningschef i Trefor Lars Skjerning.  Arkivfoto: Nils Svalebøg
Nu går arbejdet med at kortlægge, hvad der var årsagen til, at vandprøven fra Kongsted Vandværk fredag viste overskridelser af grænseværdierne, i gang.

Fredericia: Myndighederne har søndag eftermiddag valgt at ophæve den kogeanbefaling, der i weekenden har været gældende i dele af Fredericia. Det sker på baggrund af en række rene test-resultater, oplyser Trefor i en pressemeddelelse.

- Vi har brugt weekenden på at hente nye prøver ind, som nu er blevet analyseret og erklæret rene, og på det grundlag har myndighederne valgt at ophæve kogeanbefalingen, lyder det fra vandforsyningschef i Trefor Vand, Lars Skjerning.

Lørdag tog Trefors ansatte 46 prøver fra forskellige steder i distributionsnettet i Fredericia. De er nu alle blevet analyseret og fundet helt rene.

Carlsberg producerer igen

Carlsberg bryggeriet lukkede ned for produktionen, da meddelelsen om kogeanbefalingerne kom.

Nu da myndighederne har ophævet kogeanbefalingen, vil Carlsberg gå i gang igen. Bryggeriet forventer at tappe igen fra kl. 22 søndag. Det oplyser Carlsbergs pressechef Kasper Elbjørn.

Det står i kontrast til den prøve fra Kongsted Vandværk, der fredag udløste en kogeanbefaling fra myndighederne.

- Det er usædvanligt. Normalt vil man ved en forurening se en række forskellige prøver give udslag, men det har ikke været tilfældet her, hvor det har været en enkelt prøve, der har vist overskridelser, oplyser Lars Skjerning.

Der er derfor søndag taget nye prøver, som ligeledes sendes til laboratoriet for at blive analyseret. De resultater ventes mandag.

- At vi tager nye prøver ændrer ikke på, at vandkvaliteten nu er tilbage til den normale, høje standard, vi er vant til fra Trefor Vand. Men vi er fortsat meget interesserede i alle resultaterne, så vi fortsætter analyse-arbejdet, selvom kogeanbefalingen nu er hævet, forklarer Lars Skjerning.

Annonce

Vil lede efter årsagen

Næste skridt er at kortlægge forløbet og finde frem til årsagen til, at testresultaterne viste overskridelser på vandværket.

- På nuværende tidspunkt er vi ikke klar over, hvad årsagen er, men det skal vi naturligvis afklare så hurtigt som muligt, lyder det.


Det er ikke nogen ønskværdig situation med en kogeanbefaling, blandt andet fordi det er til stor gene for rigtig mange mennesker. Men vi har oplevet meget stor samarbejdsvilje og en positiv indstilling fra fredericiaborgerne, og det er vi meget, meget taknemmelige for.

Lars Skjerning


For nu glæder vandforsyningschefen sig over, at kogeanbefalingen er hævet og hæfter sig særligt ved én ting:

- Det er ikke nogen ønskværdig situation med en kogeanbefaling, blandt andet fordi det er til stor gene for rigtig mange mennesker. Men vi har oplevet meget stor samarbejdsvilje og en positiv indstilling fra fredericiaborgerne, og det er vi meget, meget taknemmelige for, lyder det fra vandforsyningschefen.

Planlægningsingeniør i Trefor Charlotte Vesterlund tog lørdag vandprøver i blandt andet brønden i krydset Vesterbrogade/Indre Ringvej. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce