Annonce
Trekantområdet

Kogeanbefaling fortsætter i Kolding: Coli-bakterier i vandet

Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Fredag aften udsendte Trefor Vand i Kolding en pressemeddelelse, hvor de advarede om et højt niveau af coli-bakterier i vandet i Søndre Vandværk. Lørdag aften lyder meldingen, at borgere i dele af Kolding stadig skal koge sit vand.

Hvis du bor i Kolding Syd, på alle adresser syd for Kolding Å og Kolding Fjord, skal du fortsætte med at koge vandet fra dine vandhaner, før du bruger det.

Det er meldingen i en pressemeddelelse, som Trefor Vand har udsendt lørdag aften.

Det hører til sjældenhederne, at der bliver udstedt en kogeanbefaling, men det har Trefor Vand i samarbejde med Trekantsområdets Brandvæsen dels valgt at gøre fredag og altså fortsætte lørdag.

- Det er en rigtig kedelig meddelelse at skulle give borgerne. Vi hos Trefor Vand er enormt taknemmelige for, at borgerne har fulgt anvisningerne og hjulpet med at sprede budskabet, selvom vi er klar over, at det er til gene for dem. Nu beder vi om, at folk fortsætter de gode takter en kort stund mere, så vi er helt, helt sikre på, at vandet igen lever op til de høje standarder, vi er vant til i Kolding, siger Lars Skjerning, der er vandforsyningschef i Trefor Vand.

Annonce

Positive testresultater

Trefor Vand fortæller dog videre, at de har foretaget positive test i løbet af lørdag.

- Det er vigtigt at understrege, at situationen er uændret. Vi opretholder kogeanbefalingen for nuværende. Men når det er sagt, så kan jeg fortælle, at vi har brugt dagen på at tage nye prøver for at se, om vi er lykkes med at få isoleret og renset vandet, fortæller Lars Skjerning og fortsætter:

- Vi har fået de første prøver ind, og de er rene, og som de skal være. Det er meget positivt. Vi får resultater fra de sidste prøver ind i morgen, og dem vil vi gerne se, inden vi ændrer på anbefalingen.

Lars Skjerning henviser til trefor.dk eller TREFORs Twitter-profil for at holde sig opdateret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Annonce