Annonce
Fredericia

Kolde juledage i nyt skur - julepynt luner men brænde vil varme

Pia Strøm Mikkelsen fandt en plasticstol og fik kravlet til vejrs og skiftet julebamsen ud med en stjerne i toppen af Skurets juletræ. Foto: Nana Hanghøj
Fredericias mødested for socialt udsatte Skuret er flyttet fra træpavillon i Fynsgade til stålcontainer i Vester Voldgade. KFUM's Genbrugsbutik var lørdag forbi med julepynt til juletræ. Det hygger, men varmer ikke, når det blæser ind, og den sidste palle er brændt af i brændeovnen udenfor.
Annonce

Fredericia: Der går ikke mange minutter, før det står klart, at det nye Skur i Vester Voldgade ikke er et lunt sted at være i længere tid. Stålvæggene er brandsikre, men til gengæld kolde, ligesom lyden slår mod stålet som en hammer. Et stearinlys eller to kan ikke løfte temperaturen mange grader i den kolde ramme.

- Det er ikke optimalt. Det er pokkers koldt og faktisk lunere uden for. Man skal ikke være ret mange, før det larmer vildt indenfor, fortæller en af brugerne, der ikke ønsker sit navn nævnt.

Skuret blev midt i november indviet og erstatter dermed det gamle Skur i Fynsgade. Det bestod af træpavilloner, som ifølge brugerne var et noget lunere læ for vejr og vind.

To udendørs brændeovne har brugerne fået foræret af produktionsskolen. De står foran skuret, men selv om der tændes op er det svært at få varmen kanaliseret ind i Skuret. Et halvtag over indgangen gør, at ovnen ikke kan sættes så tæt på, at strålevarmen kan nå ind.


Det er ikke optimalt. Det er pokkers koldt, og faktisk lunere uden for. Man skal ikke være ret mange, før det larmer vildt indenfor.

Bruger af Skuret


- Hvis man kunne fjerne halvtaget, så kunne vi trække ovnene tættere på. Der er nogle, som havde tænkt at tage en grill ind med kul, men det er jo livsfarligt. Ovnene er fine, hvis de bare kunne varme ind i skuret, og vi havde noget mere træ, siger han og opfordrer avisen til at nævne, at man meget er meget taknemmelige, hvis nogle kunne tænke sig at donere lidt brænde.

Den sidste palle er skåret op, så vil nogle donere brænde eller affaldstræ til Skurets brugere, så vil de være taknemmelige. Foto: Nana Hanghøj

Resterne af en palle er det eneste brænde, der er tilbage ved Skuret.

- Vi har overvejet, om vi kunne hjælpe kommunen med at fjerne nogle af de store grene på volden, smiler han.

Annonce

Julepynt luner

Pia Strøm Mikkelsen har ikke noget imod at sætte navn på sit ønske om, at der kunne gøres noget, så der kunne bive lunere i Skuret. Hun bruger også gerne energi på at sørge for, at der ser pænt ud i og omkring Skuret.

- Jeg fejer hernede, og så valgte jeg at tage det julepynt med hjem, som vi havde fået foræret den anden dag. Ellers er der nogle, der snupper det, siger hun og glæder sig over, at Mads Warming og Finn Bjerregaard fra KFUMs genbrugsbutik på Treldevej er kommet forbi med nye forsyninger.

Finn Bjerregaard fra KFUMs genbrugsbutik på Treldevej gav en hånd med pyntningen af Skurets juletræ. Julepynten blev taget imod med tak, selv om omsorg og mad måske står højere på ønskesedlen hos nogle af brugerne. Foto: Nana Hanghøj

- Vi havde hørt, at her var et juletræ, men uden pynt. Så tænkte vi, at noget af det pynt, vi har fået doneret til butikken, det kunne gøre glæde her, siger Mads Varming.

I Skuret er der ikke helt enighed om, at det er julepynt, der er behov for.

- Vi har brug for mad og omsorg, lyder det kontant fra én ved de tunge haveborde i Skuret, hvor flertallet dog mener, at julepynten er hyggelig og kan være med til at lune i en kold tid.

Med fugeskum er det forsøgt at sikre, at varmen ikke suger ud af Skuret. De hullede vinduer har været dækket indvendigt med kraftigt plast, men det har nogle skåret af, så vinden suser gennem containeren. Optimalt er det langtfra på en kold decemberdag, konstaterer brugerne. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Annonce