Annonce
Fredericia

Farvel til Vejle: Kolding bliver hovedsæde for alle Trekantens over 600 brandfolk

Efter skilsmissen med Vejle Kommune flytter Trekantbrand sit hovedsæde fra Vejle til Kolding. Foto: Trekantbrand
Den præcise adresse er ikke fundet endnu, men der er ingen tvivl om, at Kolding bliver hjemkommune for områdets brandvæsen, når Vejle Kommune tjekker ud af fællesskabet til nytår.

Kolding: Brandmændene og alle de andre mange hundrede ansatte og frivillige i Trekantområdets Brandvæsen får deres hovedsæde i Kolding, når Vejle Kommune træder ud af det fælleskommunale selskab med udgangen af i år.

Såvel Beredskabskommissionen som bestyrelsen for Trekantbrand har nu nikket ja til, at Kolding bliver hjemkommunen, når selskabet efter skilsmissen med Vejle Kommune skal rykke ud af sine nuværende faciliteter på Norgesvej i Vejle. Nu venter så tilsvarende nik fra de tilbageværende fem kommuner i brandsamarbejdet - nemlig Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund og Vejen.

Politikerne i Kolding Byråds økonomiudvalgs skal behandle sagen på tirsdag, og borgmester Jørn Pedersen (V) er ikke i tvivl om, at svaret herfra bliver et ja.

Annonce

- Vi ligger centralt, og vi har alle de specialfunktioner, som Trekantbrand har brug for både på miljøområdet, og når det gælder for eksempel regnskabsassistance. Så vi byder ind på at være en aktiv del af Trekantbrand, og jeg håber meget, at de andre kommuner er med på vores tilbud. Det er selvfølgelig også positivt, at vi får nogle flere arbejdspladser til Kolding, siger Jørn Pedersen.

Backbone

Beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen fra Trekantbrand bekræfter, at Trekantbrands bestyrelse peger på Kolding Kommune som hjemsted for sit nye hovedsæde med cirka 15 administrative medarbejdere og brandofficerer. I alt har Trekantbrand omkring 650 ansatte og frivillige i sin organisation i medlemskommunerne.

- Det betyder helt praktisk, at Kolding Kommune skal være backbone for os, hvad angår lønadministration, it, juridisk assistance, HR-assistance og den slags. Det bliver simpelthen Kolding Kommune, der kører systemet for os, forklarer Jarl Vagn Hansen.

I alt har Trekantbrand omkring 80 it-brugere på sit hovedkontor og spredt rundt på stationerne i de fem kommuner.

Beredskabsdirektøren lægger ikke skjul på, at han er ærgerlig over Vejle Byråds beslutning om at træde ud af det fælleskommunale selskab, men helt personligt glæder han sig til at få sin arbejdsplads i Kolding, hvor han også bor.

Det ligger endnu ikke fast, hvor i Kolding Trekantbrand får sit nye hovedkontor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Annonce