Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Det kommer endnu et kviktestcenter i Kolding, og det forventes at åbne torsdag den 2. december 2021. Det skal hjælpe med at aflaste det pt. eneste kviktestcenter, der ligger her ved Sydbank Arena i den sydlige del af Kolding. Arkivfoto: John Ahle Petersen.
Carelink er klar til at åbne endnu et kviktestcenter i Kolding-området fra på torsdag, men borgerne skal fortsat uden for den centrale del af byen for at blive testet.

Kolding: En lang slange af borgere med og uden mundbind, unge som gamle, mænd og kvinder, strakte sig søndag eftermiddag et godt stykke uden for Sydbank Arena i den sydlige del af Kolding.

Her var der hverken tale om et julearrangement eller gode såkaldte black week-tilbud, men i stedet en temmelig lang kø for at blive kviktestet for corona på Koldings eneste kviktestcenter. Faktisk så lang, at flere til sidst ventede forgæves.

Det kommer til at ændre sig fra på torsdag den 2. december 2021, hvor Carelink åbner sit kviktestcenter nummer to i Kolding-området, fortæller Lars Bladt, der er direktør hos Carelink med ansvar for covid-19-håndteringen.

Annonce

- Situationen søndag ude i Sydbank Arena var bestemt ikke optimal, og vi har nu underskrevet kontrakten på teststed nummer to, der kommer til at ligge lige nord for byen. Her har vi mulighed for større kapacitet end ved Sydbank Arena, og en langt større del af testkøen kommer under tag. Det er samtidig planen, at det nyåbnede teststed bliver vores primære testcenter i Kolding-området, siger Lars Bladt, der dog ikke endnu vil ud med, hvad den præcise adresse er, fordi blækket lige skal være helt tørt på kontrakten.

God placering

Carelink-direktøren forventer, at man kommer til at opstille mellem otte og ti testborde på den nye lokation nord for Koldings midtby og dermed stort set fordobler den testkapacitet, man har i øjeblikket. Dertil kan der skrues mere op, hvis der skulle blive brug for det.

- I forhold til Koldings størrelse og den støt voksende efterspørgsel på at få en test i det hele taget, har vi i nogle uger været på jagt efter et testcenter til. Det bliver dog ikke centralt, men det kommer til at ligge godt i forhold logistik, størrelse og parkeringspladser i den nordlige del af byen, fortæller Lars Bladt.

Annonce

Svær opgave med det åbne samfund

Selv om Carelink i nogle uger har været på jagt efter nye lokaler, har netop den opgave været besværliggjort af, at samfundet stadig er helt åbent.

- Heldigvis er vores samfund jo åbent, og det omfatter eksempelvis også de sportshaller og forskellige lagerbygninger, vi tidligere kunne benytte. Det gør det jo i sagens natur lidt sværere at finde et egnet sted, men vi har da hele tiden haft som vision, at et område af Koldings størrelse skulle op og ramme to teststeder, i hvert fald som smitteudviklingen er lige nu, siger Lars Bladt.

Det nye testcenter får i første omgang de samme åbningstider, som det ved Sydbank Arena - det vil sige fra klokken 08-19 i hverdagene og klokken 10-18 i weekenden. Det er også fortsat modellen uden tidsbestilling - man skal blot huske sygesikring og mundbind.

- Det bliver vores velkendte setup, fordi det er på den måde, vi sikrer den bedste kommunikation internt og eksternt, så vores logistik fungerer hele vejen rundt, og i hele landet, vel at mærke. Vi må se, om vi skal justere på eksempelvis åbningstiderne i Kolding, men det kræver lige nogle dage og måske uger, før vi har data nok på udviklingen, fortæller Carelink-direktøren.

Her kan du blive testet i Kolding

  • Fra torsdag den 2. december 2021 vil der være to kvikteststeder i Kolding. Du kan finde adresserne og åbningstiderne på Carelinks hjemmeside her.
  • Der er ingen tidsbestilling til kviktestcentrene, man skal blot huske sygesikring (enten fysisk eller digitalt) og mundbind.
  • Der findes også to pcr-teststeder i Kolding-området - den ene findes på Kokbjerg 1A, 6000 Kolding. Her skal man bestille tid på coronaprover.dk
  • Det andet er et mobilt pcr-testcenter, som ligger i Vamdrup. Her er der kun åbent søndag mellem klokken 9-17. Her er intet krav om tidsbestilling. Læs mere på Region Syddanmarks hjemmeside her.  
Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Rekruttering

Akademisk sidespring: Religionssociolog fik job som marketingkoordinator

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce