Annonce
Kolding

Kolding giver igen flest penge til frivilligt socialt arbejde

Listen af ansøgninger til paragraf 18-midlerne er lang, og blandt andre værestedet De Frie Fugle bliver tilgodeset. Foto: Søren Gylling

Børne- og Socialministeriets nyeste opgørelse viser, at Kolding ligger øverst, når de såkaldte paragraf 18-penge skal deles ud til frivilligt arbejde. Næste års penge fordeles onsdag, og her giver kommunen 81 kroner per borger til formålet.

Kolding: Tal fra Børne- og Socialministeriet viser, at Kolding i 2015 gav 70 kroner per indbygger til frivilligt socialt arbejde. Året efter var det tal steget markant til 85 kroner, og senior- og socialudvalget skal på sit møde onsdag uddele omkring 7,5 millioner kroner til formålet. Det svarer til 81 kroner per borger i kommunen.

- Jeg er stolt af, at vi bruger så mange midler på det frivillige arbejde, men pengene i sig selv gør det ikke. Det er de mange frivillige, der tager det her arbejde på sig og danner det ekstra sikkerhedsnet, som frivilligheden er, der gør en forskel, understreger social- og sundhedsudvalgsformand Lis Ravn Ebbesen (SF).

Hun forklarer videre, at det frivillige arbejde understøttes ud fra tanken om, at det er en menneskeret at være en del af et meningsfyldt fællesskab.

- Vi var den første kommune, der fik en egentlig frivilligpolitik for 25 år siden, alligevel kan vi ikke se, at vi har færre sociale udgifter end andre kommuner, men vi tror på, at det rent menneskeligt gør en stor forskel. Meningen er, at vi vil skabe meningsfyldte fællesskaber, så mennesker føler, at de hører til, for det er en menneskeret for alle.

Vi var den første kommune, der fik en egentlig frivilligpolitik for 25 år siden, alligevel kan vi ikke se, at vi har færre sociale udgifter end andre kommuner, men vi tror på, at det rent menneskeligt gør en stor forskel.

Lis Ravn Ebbesen (SF), formand for social- og sundhedsudvalget

Mange ønsker

En del af pengene til det frivillige sociale arbejde kommer fra staten. Statens og kommunens penge kaldes tilsammen paragraf 18-midler. Kommunerne har ret frie hænder, når pengene skal fordeles.

Kolding har i alt cirka 7,5 millioner kroner at bruge på frivilligt socialt arbejde næste år, og faktisk havde social- og sundhedsudvalget fået ansøgninger for omkring 9,5 millioner kroner.

- Derfor har vi lagt en ekstra restriktion ind. Vi er begyndt at se på, om nogle af ansøgerne har en relativt stor egenkapital, som det er forsvarligt at bruge af. Har de det, så har vi valgt at give et mindre tilskud, end de har søgt. Det har vi gjort ud fra tanken om, at de i stedet må tære lidt på deres egenkapital, siger Lis Ravn Ebbesen.

En anden ændring i forbindelse med årets uddeling er, at de etniske foreninger ikke længere får penge fra paragraf 18-midlerne.

- Det er fordi, at hele opgaven med integration er overført til integrations- og arbejdsmarkedsforvaltningen. Her er der en integrationspulje, som de etniske foreninger kan søge penge fra, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce