Annonce
Kolding

Kolding har ingen strategi for alternativ energi

Det her er en visualisering af, hvordan nogle store vindmøller vil tage sig ud i landskabet ved Åstorp. Visualiseringen findes i den store vindmølleplan, som Koldings politikere standsede arbejdede med i 2013. I april skal de finde ud af, hvordan de fremover vil forholde sig til store vindmøller i Kolding Kommune. Visualisering; Kolding Kommune.
Her i foråret skal Koldings politikere finde ud af, hvordan de vil forholde sig til ønsker om at opstille vindmøller og solcelleanlæg med videre til produktion af vedvarende energi.
Annonce

Kolding: I modsætning til mange andre kommuner har Kolding endnu ingen strategi og målsætning for produktion af grøn energi og placering af de dertil hørende nødvendige anlæg såsom vindmøller og solcelleanlæg indenfor kommunegrænsen.

Derfor kan solenergiselskabet BeGreen indtil videre ikke få et klart svar på en forespørgsel om kommunens holdning til selskabets ønske om at opføre et gigantisk solcelleanlæg ved Viuf og Sdr. Vilstrup i det nordlige Kolding. Anlægget kan - hvis det bliver til noget - producere grøn strøm nok til at forsyne 50.000 enfamilieshuse om året.

Vejle Byråds tekniske udvalg behandlede med positivt udfald BeGreens ansøgning allerede 1. oktober sidste år, fordi en lille del af det planlagte anlæg rækker ind i Vejle Kommune. Af sagsfremstillingen til Vejles politikere fremgår det, at "i Kolding Kommune ønsker man politisk at få fastlagt målsætninger for produktion af vedvarende energi, inden man forholder sig til den konkrete ansøgning, og man planlægger et politisk seminar i december 2019 eller januar 2020, der skal fastlægge målsætningerne."

En egentligt ansøgning har Kolding Kommune dog ikke fået, siger planchef Jan Krarup Laursen.

- Der har været nogle løse forespørgsler, men vi har sagt, at vi ikke kan behandle en konkret ansøgning, før efter et politisk seminar om vedvarende energi, oplyser Jan Krarup.

Seminaret er siden Vejles politikere behandlede deres del af sagen blevet udskudt til april.

Selvfølgelig skal vi kunne handle på den her dagsorden, ellers vil det klinge hult at sige, at vi vil grøn energi og den grønne omstilling.

Jørn Pedersen (V), borgmester

Annonce

Klar i spyttet

Borgmester Jørn Pedersen (V) vil ikke umiddelbart give sit bud på, om det store solcelleprojekt i det nordlige Kolding vil få politisk opbakning i Kolding Byråd.

- Nu skal vi have en samlet drøftelse og finde ud af, hvilken strategi vi skal lægge ned over det her område med vedvarende energi. Så man må lige væbne sig med tålmodighed.

- Men selvfølgelig skal vi kunne handle på den her dagsorden, ellers vil det klinge hult at sige, at vi vil grøn energi og den grønne omstilling. Og der vil komme rigtig mange ønsker på det her område fremover, så vi skal være klare i spyttet, siger borgmesteren.

Et flertal i Kolding Byråd indstillede kommunens planlægning for store vindmøller i 2013 med henvisning til usikkerhed om vindmøllers eventuelt sundhedsskadelige indvirkning på de omkringboende, og arbejdet er ikke blevet genoptaget igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia For abonnenter

Da Fredericia gik i corona-rødt: - Lige pludselig løb vi rigtig hurtigt

Annonce