Annonce
Debat

Kolding – midtpunkt i en højspændt udvikling

Læserbrev: Det er en oplagt vision, at Kolding skal være midtpunkt i en højspændt udvikling.

Som byrådskandidat for de konservative har jeg netop været på virksomhedsbesøg hos DELPRO i Vamdrup. Og netop DELPRO var på forsiden af lørdagens JV. Her kunne man læse om manglen på specialiserede medarbejdere til virksomheden. DELPRO er en spændende lokal virksomhed, der har haft stor vækst gennem de seneste år. DELPROs speciale er højspænding.

Højspænding er nødvendig for at transportere strøm rundt til de steder, hvor strømmen skal bruges og der skal transporteres mere og mere strøm i takt med den grønne omstilling af Danmark. Ved besøget fik jeg øjnene op for det store potentiale, der er for vækst indenfor dette, men det kræver, at der er dygtige folk til arbejdet.

Annonce

Dansk Energi har lavet en analyse af arbejdskraftbehovet, hvis vi skal nå målet om en 70% reduktion af CO2 udledningen i 2030. Det er absurd store tal de kommer frem til. Investeringer i alt på 316 mia. kr. og behov for i alt 230.000 årsværk frem mod 2030. Fra ekstra 15.000 i 2021 til ekstra 40.000 fra 2028 og frem.


Vi har i Kolding og i Trekantområdet chancen for at blive en central spiller i omstillingen til grøn energi


Når man taler strøm – ja så tænker man også elektrikere. Dem bliver der brug for, ja der bliver brug for rigtig mange, der kan noget med strøm.

Vi har i Kolding og i Trekantområdet chancen for at blive en central spiller i omstillingen til grøn energi.Vi har allerede mange virksomheder, der arbejder i feltet, og de har brug for kompetente medarbejdere for at følge med udviklingen og efterspørgslen. Derfor er der behov for et tæt samarbejde mellem skolernes afgangsklasser, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet. Jo flere unge mennesker der kan se en fremtid med at sætte strøm til Danmark og uddanne sig indenfor el og ikke mindst også stærkstrøm, jo større mulighed har lokale virksomheder for at tiltrække kompetente medarbejdere. På den måde kan vi skabe udvikling i Kolding med spændende arbejdspladser i den grønne omstilling.

Lad os i fællesskab løfte denne kæmpestore opgave. Der er brug for en stor fælles indsats fra politikere, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, hvis vi skal lykkes med at blive en central spiller i fremtidens grønne omstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce