Annonce
Navne

Kollegaernes mindeord over afdød lærer: Lasse var hjælpsom, solidarisk, engageret i sin tid og i sine medmennesker

Tidligere lærer ved Kongsbjergskolen i Lunderskov ved Kolding, Lasse Petersen, er død 73 år gammel. Arkivfoto: Jacob Schultz

Lunderskov: Gamle og nye kollegaer på Kongsbjergskolen, Lunderskov, skriver følgende mindeord over Lasse Petersen, Haderslev.

Det var med stor sorg, at vi tirsdag d. 4.5 modtog den triste meddelelse om, at Lasse var død samme morgen. Sygdom gjorde, at han kun blev 73 år

Lasse arbejdede i mange år på Kongsbjergskolen og startede på skolen, da den var placeret, hvor nu Lunderskov Efterskole er.

Annonce

Lasse var et engageret menneske, engageret i sin tid og præget af idealer fra ungdomsoprøret.

Disse idealer fik Lasse på smukkeste vis overført til skolen.

Det viste sig i hans mangeårige arbejde med at inddrage eleverne, f.eks. i elevrådet.

Det viste sig i hans arbejde med dansk og samfundsfag, med aktuelle og relevante emner til debat

Engagementet gjaldt også valgfaget ”dramufo”, hvor Lasse i mange år stod bag opførelsen af den årlige skoleforestilling.

Lasse satte mange aftryk på skolen også visuelt. Det skyldes han interesse for kunst og maleri. Vi er mange, der husker hans kontor, hvor hver en ledig plads på væggen var udnyttet med en plakat eller et maleri.

Lasse fungerede i mange år som lærernes, afholdte og respekterede, tillidsmand. Med sine kollegaers opbakning arbejdede han i medvind og modvind for lærernes sag. Dette skete også med idealer fra ungdomsoprøret: græsrødderne skulle høres - demokratiet skulle fungere.

Skolen og lærerne har nydt gavn af mange af Lasses interesser:

Politik blev livligt diskuteret med kollegaerne. Lasse lagde aldrig skjul på sine holdninger. Den politiske farve var rød og et typisk Lasse-citat var: Jeg er den eneste rigtige kommunist.

Musik var en stor del af Lasses liv. Spændvidden var stor, fra tidlig punkmusik til at Lasse selv deltog i et spillemandsorkester. Orkesteret var i mange år hyret til skolefesten.

Festival og især Kløften Festival i Haderslev fyldte meget for Lasse. Her samlede han flere af de mandlige lærere til at hjælpe med at opbygge Store Scene.

Vi har mistet Lasse - han er ikke mere i blandt os. Men vi vil huske ham som det menneske han var: hjælpsom, solidarisk, engageret i sin tid og i sine medmennesker.

Æret været hans minde

Gamle og nye kollegaer på Kongsbjergskolen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce