Annonce
Debat

Kollektiv trafik skal være et brugbart alternativ

Der arbejdes på at gøre den kollektive trafik mere miljøvenlig. Men den skal også være brugbar med relevante køreplaner, mener læserbrevsskribenten. Arkivfoto Kim Haugaard

Læserbrev: Skal vi få flere til at droppe privatbilismen, er det utroligt vigtigt at forbedre det vigtigste alternativ: Nemlig den kollektive trafik. Så længe det er dyrt og besværligt at anvende kollektiv trafik, er det - trods mange folks gode intentioner - svært at drage nytte af.

I Vejle er det f.eks. umuligt at komme til og fra arbejde, hvis man arbejder om aftenen eller natten, idet den sidste bus kører før klokken 23, og søndag morgen kører den første bus efter kl. 9. Der er naturligvis cyklen som et sundt alternativ, men ikke alle har konditionen eller helbredet til stejle, bakkede veje og lange afstande, for herefter at møde udmattet op på arbejde i en påklædning gennemblødt af sved. Jeg tvivler på, at Vejle er den eneste by med denne problematik.

Udlandsrejser med DSB er blevet utrolig svære at planlægge, efter at personlig betjening, køreplan-hæfter, mv. er blevet nedlagt og lagt i hænderne på Seven-Eleven. Derfor er det nemmere at tage flyveren, og har man flyskræk, må man opgive spændende (og miljøvenlige) ferieplaner. For at nævne blot nogle af problemerne med en mangelfuld og ufleksibel kollektiv trafik.

Annonce


Generelt er folk blevet mere klima- og mijøbevidste - og tak for det. Men hvad angår den kollektive trafik som et brugbart alternativ lader stadig meget tilbage at ønske.

Thomas Søndergaard Ammons, Enhedslisten-Vejle


Der må i højere grad rettes fokus mod den kollektive trafik - grønne afgifter og bilskat gør det ikke alene. Generelt er folk blevet mere klima- og mijøbevidste - og tak for det. Men hvad angår den kollektive trafik som et brugbart alternativ lader stadig meget tilbage at ønske.
Den nyligt vedtagne infrastruktur-plan er ikke imponerende, men i det mindste er der planlagt investeringer inden for den forsømte kollektive trafik. Det har vi manglet i mange år. Thomas Søndergaard Ammons
Enhedslisten-Vejle

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Leder For abonnenter

Dagens leder: Uhyggelig Pegasus truer friheden

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Landbruget - et overreguleret erhverv

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce