Annonce
Fredericia

Kolonihavefolket opgiver ikke kamp mod lokalplan: - Vi mangler stadig helårssstatus

Grundejerforeningen af 1956 lægger sig ikke ned trods en ny lokalplan ender med at blive vedtaget af byrådet til december. De vil fortsat kæmpe for at få status som helårsbeboelse. Foto: Peter Leth-Larsen
Dialogen har været konstruktiv og god mellem Grundejerforeningen af 1956, som omfatter kolonihaverne ved Egeskovvej, og kommunen, men lokalplanen skuffer. Både størrelse og helårstatus vil de kæmpe videre for og overvejer at klage over lokalplanen.
Annonce

Fredericia: Løbet er formentlig kørt i forhold til den lokalplan for kolonihaveområdet ved Egeskovvej, som politikerne i by- og planudvalget netop har godkendt. Det erkender formand for Grundejerforeningen af 1956 Brian Dahl, som imidlertid ikke har tænkt sig at lade sagen stoppe der.

- Nu afventer vi om planen bliver godkendt af byrådet til december, men det sker sikkert. Vi drøfter med vores advokat om, hvad vi derefter kan gøre, og vejen er nok at klage over lokalplanen til Klagenævnet, siger Brian Dahl.

Han konstaterer, at der har været en god og konstruktiv dialog med kommunen i sagen. Der har været holdt møde med politikere, embedsmænd, og koncernchef om planens indhold.

- Føler I jer hørt?

- Når vi ser planen, så er der ikke meget, der er ændret i forhold til planen fra 2007. Der er givet lov til lidt større bebyggelse, men ikke i procentdel af, hvor store grundene er. Det havde vi ønsket, og allervigtigst mangler vi stadig helårsstatus, siger Brian Dahl.

Nu afventer vi om planen bliver godkendt af byrådet til december, men det sker sikkert. Vi drøfter med vores advokat om, hvad vi derefter kan gøre, og vejen er nok at klage over lokalplanen til Klagenævnet.

Formand for Grundejerforeningen af 1956 Brian Dahl

Annonce

Dispensation til ulovlighed

Den siddende bestyrelse i Grundejerforeningen af 1956 har påtaget sig at kæmpe for helårsstatus til bebyggelsen.

- Men tror I, det er realistisk?

- Vi vil blive ved med at kæmpe for det, og vi er en relativ ung bestyrelse, så det stopper ikke her, garanterer Brian Dahl.

Han har selv boet på Oktobervej i årevis, og ingen har gjort indsigelse.

- Jeg købte huset af en, der havde boet her i 18 år. Han havde dispensation til at bo her i et hus, der var 92 kvadratmeter. Det lovlige var 35 kvadratmeter, men det så man fra kommunen gennem fingre med. Dispensationen forsvandt, da jeg købte huset, men jeg har både kunnet tage lån i banken og ved realkreditinstitutter, som om det er helårsbeboelse, siger han.

Annonce

Shells fremtid

- Men problemet er jo, at I bor for tæt på Shell Raffinaderiet?

- Vi har ingen problemer med at bo tæt på, og man har kunnet dispensere i forhold til støj andre steder. Det er lykkedes i Kanalbyen, og så kan man vel også her. Og hvor lang tid er raffinaderiet overhovedet i drift? Er det kun nogle få år frem, og vil man så forlange at vi ændrer alt inden da, spørger Brian Dahl.

For i den situation vil hele området måske kunne udlægges til det boligområde, det efter grundejernes mening altid har været tænkt som.

- Grundene har størrelse som i Grønlandskvarteret, og vejene er anlagt som brede villaveje, påpeger Brian Dahl.

Annonce

Ingen har klaget

Netop spørgsmålet om kommunens passivitet kan være et af de spor grundejerne går efter.

- Der er ingen, der har gjort indsigelse, når der er bygget for stort. Man har vidst, at folk har boet her hele året, og ikke gjort noget ved det. Reglerne har ikke været fulgt i op til 50 år, og det vil vi påpege i en eventuel klagesag, siger Brian Dahl.

Grundejerforeningens bestyrelse har opbakning til at bruge penge på juridisk bistand, og medlemmerne har indvilget i at lægge flere penge til det formål, hvis nødvendigt.

- Vi vil helst fortsætte den konstruktive vej, men vi fornemmer, at der ikke er meget mere at komme efter. Vi havde bedt om et nye møde med kommunen eller politikerne, men det har vi ikke fået igennem. Så det ser lidt tungt ud, siger Brian Dahl.

Annonce

Uvished trykker

I første omgang afventer bestyrelsen byrådsmødet den 2. december, hvor lokalplanen skal afgøres endeligt.

- Når vi er forbi byrådsmødet, tager vi stilling til, hvad vi gør. Vi har vores advokat i gang med at se, hvilke handlemuligheder der er, og så tager vi sagen derfra, siger han.

At lokalplanen vækker uro blandt medlemmerne, er han klar over.

- Folk ved ikke, hvad der skal ske. Hvordan vil kommunen gribe det an? Det aner vi ikke. Der er ældre mennesker, som er flyttet herud for at nyde deres otium og andre, som er udfordrede og bor her, fordi de ikke kan trives andre steder. Hvor tænker man, at de skal flytte hen, spørger Brian Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce