Annonce
Trekantområdet

Kom gratis til udstilling: Lokale designlærere inviterer i Nicolai

Carl-Emil Jacobsen arbejder med farveudforskning i et forsøg på at skabe en stedspecifik forankret farveskala. Pressefoto
Tre lærere fra Designskolen Kolding udstiller sammen med keramiker i Nicolai-komplekset.
Annonce

Kolding: Nu er Kolding Kunstforening klar med en udstilling i Nicolai Kunst & Design. Titlen på udstillingen er "Transformationer".

Det er fire kunstnere, som står bag værkerne. Det er keramiker Karin Hougaard, designer Carl-Emil Jacobsen, grafisk designer Allan Schmidt og formgiver Jannik Seidelin. De tre sidstnævnte er ansat ved designskolen i Kolding.

Carl-Emil Jacobsen blev færdig som industriel designer fra Designskolen i Kolding i 2012 og er ansat samme sted siden 2013. Han har en nysgerrighed omkring form og materielle kvaliteter og bruger bl.a. genbrugsmaterialer.

Hans figurer er store, grove, kornede og med stor tyngde og genkendelige. Han arbejder også med farveudforskning, som har ført til en indsamling af sten fra marker og strande, som han så udvikler farvepigmenter af. Han har bl.a. udstillet i New York, Paris og ved Mindcraft 18 i Milano.

Allan Schmidt er i 2008 uddannet som illustrator fra Designskolen i Kolding. Han arbejder med grafisk design og layout. Han eksperimenterer med udgangspunkt i grafiske digitale værktøjer med at skabe rumlige installationer ud af todimensionelle figurer. Det er blevet til installationen ”Virtues & Sins”, som er en serie af væglamper, der formmæssigt forsøger at relatere sig til klassiske dyder og dødelige synder.

Annonce

Grækenland er favorit

Jannik Seidelin gik på Det Jyske Kunstakademi fra 1968-71, men var allerede i 1966 repræsenteret på Den Frie.  Han har blandt andet lavet en stor udsmykningsopgave på 125 værker til lokalcenter Søholm, Århus.

Han har deltaget i Charlottenborgs Forårsudstilling og afsluttede jubilæumsudstillingen i 2017 på Det Danske Institut i Athen for blot at nævne nogle af de mange udstillinger, han har deltaget i.

Karin Hougaard har fået sin uddannelse ved Det Jyske Kunstakademi hos Lisa Engquist fra 1980-85. Hun har opholdt sig i La Brone i Frankrig, men hendes favoritland er nok Grækenland, hvor hun bl.a. har opholdt sig fra 1981-85 på Kreta, hvor hun har hentet inspiration til sine keramiske værker.

Hun har bl.a. udstillet i Det Danske Institut i Athen, Charlottenborg, Danmarks Designmuseum, Museum Pompidou i Paris. Store udsmykningsopgaver er til Det Jyske Musikkonservatorium og Statshospitalet i Risskov.

Udstillingen

  • Nicolai Kunst & Design den 31. oktober til den 29. november. Der er åbent tirsdag-torsdag klokken 09 til 16 og lørdag-søndag klokken 10 til 15.
  • Der er fernisering den 30. oktober 15-17
  • Der er gratis entré.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce