Annonce
Vejle

Kom og se hvor kreativ børn kan være

Inge-Lis Gaardsted har i sine 20 år med billedkunstskolen Stjernedrys undervist mange tusinde børn, og nu rykker hun ind i de smukke rammer i Østre Kapel med elev-udstillingen og med en tidligere elev, der nu er professionel - som gæsteudstiller. Arkivfoto

Inge-Lis Gaardsted markerer 20 år med billedkunstskolen Stjernedrys på en udstilling i Østre Kapel 8.-9. april.

Vejle: Flere tusinde børn i Vejle og omegn har mødt billedkunstneren Inge-Lis Gaardsted, når hun har undervist og inspireret dem på deres lokale skole eller på sin egen billedkunstskole Stjernedrys i Vejle.

I denne sæson er det 20 år siden, Inge-Lis Gaardsted begyndte billedkunstskolen i det små på Vejle Friskole. Siden har børn fået kreative og farverige oplevelser med i rygsækken i samvær med Stjernedrys-lederen.

Nu gør Inge-Lis Gaardsted klar til jubilæumsudstilling i Østre Kapel, Langelinie 78, Vejle, med fernisering lørdag 8. april klokken 11.

Her viser 14 elever fra Stjernedrys, hvad de har arbejdet med.

- I foråret har jeg inspireret dem med mosaikker, blandt andet mosaikker fra vinduerne i Vor Frelser Kirke. Desuden har de lavet små tableauer på små æsker, fortæller Inge-Lis Gaardsted.

Olivia Linn Sørensen har været elev hos Inge-Lis Gaardsted. Nu arbejder hun som professionel illustrator, og hun har taget en doktorgrad på Savannah College of Art and Design. Hun er gæsteudstiller i Østre Kapel. Arkivfoto

Flere er blevet professionelle

Inge-Lis Gaardsted elsker sit arbejde med børn og siger: - Jeg er rig på børn og på oplevelser. Det er en fornøjelse at være sammen med børn, der er lydhøre og kreative og fyldt med idéer, siger hun.

Flere af Inge-Lis Gaardsteds elever er gået den kreative vej og har uddannet sig indenfor design og illustration.

- Jeg har inviteret en af dem, Olivia Linn Sørensen, med til udstillingen. Hun har taget en doktorgrad på Savannah College of Art and Design i USA; og hun er i dag professionel illustrator, fortæller Inge-Lis Gaardsted.

Hun har i flere år vist sine elev-udstillinger på Vejle Kunstmuseum, men det er ikke længere muligt. Nu ser hun frem til at vise elevernes arbejde i Østre Kapels æstetiske rum.

Kulturudvalgets næstformand, Birgitte Vind, har sagt ja til at stå for den officielle åbning klokken 11 lørdag 8. april.

Udstillingen er åben lørdag 8. og søndag 9. april begge dage fra klokken 11 til 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Borgmester på afbud har fundet sig til rette i den varme stol: Men han fortryder én ting

Annonce