Annonce
Fredericia

Kommende spillested arbejder for at kunne åbne med et brag: - Vi skynder os langsomt

Det nye spillested åbner i Købmagergade. Bag projektet står erhvervsmanden Anders Østergaard, der står i spidsen for Monjasa. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Der har været endnu bedre tid til at kræse om detaljerne for folkene bag Aha, der også har ansat de første medarbejdere. Hvornår spillestedet åbner, er dog umuligt at sige, fortæller direktøren.
Annonce

Fredericia: - Vi holder øjne og ører åbne, og vi er helt opdaterede ligesom alle andre omkring COVID-19. Vi glæder os bare til, at vi kan komme om på den anden side af corona, så vi kan åbne med et brag.

Sådan lyder meldingen fra direktør Linette Hanghøj Møller, der er direktør for det kommende spillested i Købmagergade, Aha.

Siden februar har hun og ikke mindst en lang række håndværkere knoklet for at stable det nye spillested på benene. Så kom coronapandemien, der fortsat forhindrer stedet i at åbne. Men det betyder langt fra, at alt blev sat på pause. I kulissen arbejder folkene bag fortsat på at skabe optimale rammer, så de er klar til at vise det nye gå-i-byen-sted frem, når myndighederne på et tidspunkt tillader det.

- Vi venter på, at regeringen skal melde ud, hvor vi står. Vi har ikke skyndt os at blive færdige, for vi har godt vidst, at vi har god tid. Det er ikke gået i stå, men vi har været nødt til at mande lidt ned, og så går tingene bare lidt langsommere, siger Linette Hanghøj Møller med henvisning til forsamlingsforbuddet.


På grund af det her har vi haft tid til at kræse endnu mere for detaljerne og få lagt grundstenene rigtigt.

Linette Hanghøj Møller, direktør Aha


Annonce

Skynder sig langsomt

Selvom det nu er lovligt at være op til 100 mennesker samlet, bliver der stadig taget højde for eventuel smittefare, når sidste del af lokaliteterne gøres færdig.

- Vi står selvfølgelig ikke 100 mand på nakken af hinanden, og der er fokus på, at vi holder afstand, siger Linette Hanghøj Møller.

Ifølge direktøren er det ikke til at sige, hvorvidt Aha havde haft første åbningsdag, hvis det ikke havde været for coronavirus. Hovedfokus har hele tiden været, at tingene skulle være færdige og i orden, inden man bød gæster indenfor. Det bliver der stadig ikke gået på kompromis med.

- Vi skynder os langsomt. På grund af det her har vi haft tid til at kræse endnu mere for detaljerne og få lagt grundstenene rigtigt. Selvom der har været corona, har vi absolut ikke stået stille, og det kommer vi heller ikke til.

- Vi har investeret rigtig mange ressourcer i både indretning, lyd og lys, og vi glæder os til at vise, at Fredericia får et af Danmarks flotteste spillesteder til det voksne publikum i aften- og nattelivet.

Senest har Aha holdt de første jobsamtaler, og de første kontrakter er også underskrevet. Linette Hanghøj Møller understreger samtidig, at Aha fortsat skal ansætte flere medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Messerschmidts kristendom

Fredericia

Lille teater foreslår bofællesskab: Nyt Fredericia Teater bør være to scener

Fredericia For abonnenter

Derfor bliver Fredericia Teater et spillested: En sikker trumf i en usikker tid

Annonce