Annonce
Middelfart

Kommentar fra lokalredaktør: Du skal hjælpe os med at rykke Middelfart

Lokalredaktør Jan Bonde. Arkivfoto.

Kære læser

Det er blevet søndag, og søndage er nu engang noget særligt. Der er lidt mere tid. Lidt mere overskud.

Eksempelvis til at læse sin avis.

Det er derfor, vi har ventet til i dag, før vi på kommentarplads tager fat på at indvie dig i, hvad "Ryk Middelfart" handler om.

Hvis du har læst avisen den seneste uge, er du stødt på logoet og faktaboksen et par gange.

Fyens Stiftstidende har lavet avis til sine læsere siden 1772. Det er et faktum, vi er stolte af og en arv, vi vil gøre stort set alt for at passe på.

Den medie-virkelighed, der findes i dag, er uden fundament. Vi har aldrig været i kontakt med så mange mennesker. Digitale platforme kombineret med den trykte avis giver os en kontaktflade, som ingen gør os efter.

Omvendt er du som bruger af medier aldrig tidligere blevet eksponeret for så mange tilbud som nu. Kampen om din opmærksomhed er brutal, og de seneste 10 år har lært dig, at du ikke nødvendigvis behøver betale for at få dine informationer.

Altså er markedet for journalistik stort set umætteligt. Men den økonomiske model, der har skabt fundamentet, er under voldsomt pres.

Du har sikkert hørt den her sang før, men det er vigtigt for mig at skridte scenen af, før jeg nu tager fat på budskabet.

Din avis er fortsat en relevant spiller i dit liv.

Uanset om du læser os på din telefon eller på papir, så kan vi noget, som ingen andre kan.

Vi kan hjælpe dig med at få et bedre liv.

Det kan vi, fordi vi er lige dér, hvor du bor. Vi blander os i din dagligdag ved at spørge dig, hvad der skal til for at gøre din by, dit område, din kommune til at bedre sted at bo. Vi giver dig en stemme, og vi beder dig lytte til andres.

Det er det, "Ryk Middelfart" handler om.

Vores første stop - også i dagens avis - er hos elever fra Middelfart Gymnasium. I et syv uger langt projekt har vi sat os for at give dem serveretten til at bestemme, hvilke emner vi skal skrive om. De har valgt "Udfordringer og muligheder for unge i Middelfart". Indtil nu har vi kigget på transport til og fra uddannelse og de dér vigtige livsvalg, som vores unge bliver tvunget til at tage, næsten inden livet som voksen er begyndt.

Til gengæld for elevernes tanker og ord giver vi dem feedback i deres medieundervisning. Vi lærer dem at kende, og det er mit håb, at nogle af dem "bliver hængende" i vores univers som klummeskribenter på Melfarposten.dk og i den trykte avis. Og vigtigst af alt: Som nogle, der vil skubbe til os og give os input til, hvad vores journalistik skal bruges til i deres liv.

Senere følger andre efter. Vi har tænkt os at give den journalistiske serveret til kommunens politiske partier - ét efter ét.

For at få deres bud på en vigtig dagsorden for livet i Middelfart Kommune.

Vi har også tænkt os at give serveretten til dig. Du vil blive opfordret til at komme med lige netop det emne, der kan flytte noget for dig. Og rykke Middelfart.

Og på print tænker vi, at netop søndagen kan være en slags finale på ugens arbejde.

Vi kommer til at prøve mange andre ting af de kommende måneder. Åbne redaktionsmøder, hvor du kan komme til orde, bliver en vigtig del af vores arbejde.

Lad mig for en god ordens skyld slå fast, at logoet for vores kampagne er skrivbart. Der kan også stå "Ryk Gelsted" eller et hvilket som helst andet område i vores kommune.

Noget af vores arbejde kan du få gratis. Andet bliver lagt bag betalingsmur eller prioriteret til den tryke avis for dem, der har abonnement.

For 49 kroner kan du prøve avisen i en måned. Ikke bare Middelfart-delen af den. Men hele avisen online i forskellige kombinationer, du selv kan sammensætte

Vi lover at knokle for at give dig historier og skabe sammenhænge, som du kan bruge til noget.

Ikke bare den næste måned. Men hver dag, hver uge, hver måned.

Vi håber, du vil give os din tid og din opmærksomhed og - på begge sider af betalingsmuren.

God læselyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce