Annonce
Børkop

Kommissorium skal finde forslag til anvendelse af Smidstrupparken

Senest i 2023 bliver Smidstrupparken udfaset, men hvad skal der derefter ske med stedet? Et forslag kunne være at omdanne det til seniorboliger, men måske kunne der være andre gode ideer. Det skal et nyt kommissorium nu se nærmere på. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Byrådet i Vejle Kommune vedtog onsdag, at borgmesteren skal nedsætte et kommissorium, som skal komme med forslag til, hvordan Smidstrupparken kan anvendes efter 2023.

Smidstrup: Senest i 2023 skal plejecentret Smidstrupparken udfases, når det nye plejecenter i Brejning Syd står klar. Men hvad skal der så ske med bygningerne?

Det ønsker SF og Socialdemokratiet i Vejle Byråd, at der bliver taget stilling til. Derfor havde byrådsmedlemmerne Dan Skjerning (S) og Morten Kristensen (SF) på byrådsmødet i denne uge stillet forslag om, at borgmesteren skal nedsætte et kommissorium, som skal se på, hvordan Smidstrupparken kan anvendes efter 2023.

- Vi er bekymrede for, hvad der vil ske med bygningen, hvis den bare får lov at stå. Hvis ingen ved, hvad der skal ske med stedet, får det bare lov at stå og forfalde, og det vil for et lille samfund som Smidstrup være et ar på sjælen, siger Dan Skjerning.

Hvis kommunen derimod finder en måde at bruge bygningerne på, så er det vigtigt, at bygningerne bliver vedligeholdt.

- Taget er eksempelvis utæt et sted. Hvis bygningerne skal bruges til noget på sigt, var det så ikke en idé at få ordnet det tag, inden der sker en masse skade? Og hvis vi sender det signal, at vi gerne vil vedligeholde bygningerne, så var der måske nogle entreprenører, som kunne have lyst til at byde ind med noget?, siger han.

Dan Skjerning og Morten Kristensen ser desuden Smidstrupparken som en oplagt mulighed for, at kommunen til måske at udvikle en model for, hvordan man ved at inddrage lokale kræfter måske kan finde en måde at omdanne udtjente plejeboliger på. Målet er, at bygningerne fortsat kan være et aktiv for lokalsamfundet i stedet for at stå forladte hen.

Byrådet valgte at støtte forslaget, og borgmesteren skal nu på byrådsmødet 12. september fremlægge et forslag til kommissorium. Derefter skal kommissoriet senest 30. juni 2019 fremlægge forslag til, hvordan Smidstrupparkens fremtid kan se ud.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Annonce