Annonce
Fredericia

Kommunal chef opsagt: Får millionløn med sig

Mogens Bak Hansen blev ansat i en nyoprettet stilling som vækstdirektør i 2015. Men da byrådet vedtog en ny struktur i december 2018, blev stillingen nedlagt. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia Kommune sparer otte millioner årligt på den nye ledelsesstruktur. Til gengæld får den fratrådte topchef Mogens Bak Hansen 2,1 millioner kroner, efter at han har forladt rådhuset.

Fredericia: Da Mogens Bak Hansen stoppede som vækstdirektør i Fredericia Kommune ved årsskiftet, fik han 2,1 millioner kroner med sig i fratrædelsesaftalen.

Det viser en aktindsigt, som Fredericia Dagblad har fået i aftalen.

Mogens Bak Hansen har seks måneders opsigelse og fratræder dermed pr. 30. juni 2019, fremgår det af aftalen. Han får også et års løn med i godtgørelse. Den årlige løn var godt 1,4 millioner kroner om året, inklusiv pension, og dermed betaler Fredericia Kommune altså 2,1 millioner til den tidligere chef, efter at han har forladt rådhuset.

- Som en del af aftalen stoppede han pr. 1. januar, hvor den nye koncernstruktur trådte i kraft, oplyser kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

Annonce

Stilling blev nedlagt

Fredericia Kommune sparer årligt otte millioner kroner på den nye ledelsesstruktur, som byrådet vedtog 17. december. Mogens Bak Hansens stilling som vækstdirektør blev nedlagt i forbindelse med den nye struktur. 20. december indgik han en fratrædelsesaftale med Fredericia Kommune.

- Ved fratræden modtager Mogens Bak Hansen en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn med tillæg af pension, hedder det papirerne, hvor der henvises til "rammeaftale om kontraktansættelse af chefer".

Det er den overenskomst for chefansættelser, som Kommunernes Landsforening (KL) har med fagforeningerne. Ifølge paragraf fem i aftalen er chefer sikret en fratrædelsesgodtgørelse på et års løn ved "uønsket afsked". Det vil sige en afsked, der ikke skyldes væsentlig misligholdelse. Den paragraf er brugt i Mogens Bak Hansens tilfælde.

I aktindsigten oplyser Fredericia Kommune i øvrigt, at der er mulighed for modregning af Mogens Bak Hansens løn i perioden fra 1. april til 30. juni 2019. Her følger man funktionærlovens regler.

Området forhandles centralt

Spørgsmålet er, om Fredericia Kommune kan gøre noget for at holde udgifterne nede, når chefer fratræder. Her peger kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe på den nye organisationsmodel, som byrådet har vedtaget. I den nye struktur er der én kommunaldirektør, fire koncernchefer og fire stabschefer.

- Det er dyrere at indgå fratrædelsesaftaler med direktører end chefer. Fremover vil der jævnfør organisationsmodellen kun være én direktør i Fredericia Kommune, lyder det fra Annemarie Schou Zacho-Broe.

Hun understreger, at den fornemste opgave er at "sikre bedst mulig brug af skatteborgernes penge" - også i forbindelse med fratrædelser.

- Derfor er vi som kommune optaget af at indgå aftaler, der honorerer dette samtidig med, at vi selvfølgelig skal holde os inden for de centralt forhandlede aftaler, siger kommunaldirektøren.

KL's overenskomst er indgået med fagforeningerne DJØF, Forbundet Arkitekter og Designere, HK/Kommunal, Ingeniørforeningen og Lærernes Centralorganisation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Annonce