Annonce
Fredericia

Kommunale Ewii-stemmesedler destrueres

Repræsentantskabsmedlem i Ewii Dennis Nielsen (t.v.) er godt tilfreds med, at byrådet i aften vil sige stop for års praksis om at fordele kommunale stemmer mellem de politiske partier. Arkivfoto: Andre Thorup

Fredericias politikere følger nu trop med nabokommunerne og undlader at fordele kommunale stemmer til repræsentantskabsvalget til Ewii A/S.

Fredericia: De politiske kandidater til en plads i repræsenskabet ved Ewii A/S får ikke længere et forspring i kampen. Et enigt økonomiudvalg har indstillet til byrådsmødet mandagaften, at man for første gang ikke vil gøre brug af de stemmer, som kommunen kan råde over via målere på offentlige institutioner.

Det har været en udskældt kutyme, at de politiske partier har kunnet fordele de flere hundrede stemmer, som målere på institutionerne giver ret til, men borgmester Jacob Bjerregaard indstillede forleden til, at medlemmerne af økonomiudvalget drøftede, om det stadig skulle være praksis. Og økonomiudvalget besluttede at anbefale, at Fredericia Kommune ikke gør brug af sine stemmer til repræsentantskabsvalget i Ewii. Præcis som tilfældet er i Vejle, Kolding og Vejen Kommune.

- Det er en rigtig god beslutning, mener mangeårigt medlem af repræsentantskabet Dennis Nielsen.

Dennis Nielsen har selv fået tilbudt et antal stemmer i kraft af sit medlemsskab af Socialdemokratiet, men har takket nej.

Annonce

Sådan vælges der

Ewiis repræsentantskab består af 120 medlemmer, der er fordelt på de fem valgkredse; Kolding, Vejle, Fredericia, Vejen og Middelfart.Fordelingen af medlemmer pr. kreds opdateres ved hver valgperiode i forhold til antal stemme- og opstillingsberettigede kunder pr. 1. september.

Når de opstillede kandidater er på plads, bliver navnene offentliggjort på Ewiis hjemmeside.

Selve valghandlingen finder sted fra den 5.-19. november.

De stemmeberettigede er de, der har et målernummer tilknyttet Ewii.

Senest den 23. november offentliggøres det nye repræsentantskab.

Det nye repræsentantskab konstituerer sig selv med en ny bestyrelse og en ny formand den 18. december og tiltræder formelt fra årsskiftet.

Nej til modernisering

Kandidater til repræsentantskabet havde frist i forrige uge til at melde sig, og interessen har været stor. Der er lagt op til kampvalg i samtlige af de fem kredse, som Ewiis repræsentanter stiller op i. Kredsene udgøres af de fem kommuner, der står bag Ewii.

På det seneste møde i repræsentantskabet for godt en uge siden blev det kommende valg drøftet og ikke mindst valgreglerne. En gruppe repræsentanter havde ønsket en modernisering af valgreglerne i forhold til sammensætningen af bestyrelsen.

I dag sammensættes bestyrelsen af medlemmer valgt af de nyvalgte repræsentanter fra hver af de fem kredse. Repræsentantskabsmedlem Flemming Brinch Nielsen stillede på vegne af en moderniseringsgruppe forslag om, at bestyrelsen skal vælges af et samlet repræsentantskab, og at bestyrelsen kan vælge at supplere sig selv med eksperter. Begge forslag blev stemt ned af et solidt flertal af repræsentantskabet.

Blandt andet frygtede modstanderne, at de store kommuner ville kunne sætte sig på magten i bestyrelsen. I dag er det på forhånd givet, at Fredericia har tre medlemmer i bestyrelsen, Vejle og Kolding har fem medlemmer hver, mens Vejen og Middelfart har et medlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politiet bekræfter: Stor politiaktion har forbindelse til visitationszone etableret efter drab

Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Annonce