Annonce
Læserbrev

Kommunalpolitik: Lad os få det partipolitiske fjernet og få enkeltpersoner ind i bestyrelsen

Man skal vælge medlemmer, der tør stå ved egne holdninger. Som i Folketinget er man kun ansvarlig for egne holdninger.
Annonce

Læserbrev: Kommunalpolitik og landspolitik er vidt forskelligt.

Landspolitik drejer sig om retningen, man vil gå relateret til, hvor meget det offentlige skal blande sig i den enkelte borgers liv.

De retningslinjer, landspolitikerne har udstukket på Christiansborg, skal følges i kommunen.

Politikernes arbejde i kommunen drejer sig derfor om at kunne få det bedst mulige ud af kommunen for alle borgere indenfor rammerne, der er skabt i Folketinget.

Valget til kommunalbestyrelsen drejer sig derfor ikke så meget om politisk retning som at vælge visionære mennesker, der har energi og lyst til at sætte sig ind i tingene samt udnytte de muligheder, der måtte være for at forbedre kommunen for borgerne såvel som virksomhederne.

Samtidig er det nu vigtigt som i mange år, at de valgte har indsigt i og interesse for at reducere forurening og skabe rum til virksomheder og landbrug, der tager optimalt hensyn til vore omgivelser og vores fælles sundhed.

Og gerne virksomheder, der særligt arbejder med reduktion af energiforbrug samt fremstilling af teknologi, der kan producere vedvarende energi uden bl.a. CO2-forurening.

Når vi taler om optimering af kommunen, er det ikke mindst med henblik på skole og uddannelse, der har fundamental betydning for kommunens fremtid.

Det er vigtigt, at så stor en del af kommunens borgere som muligt er veluddannede og velorienterede.

Kan en kommune hæve sig ud af slum, alkohol og stoffer ved at organisere aktiviteter og uddannelser for unge som ældre borgere, er det en meget fornem opgave for kommunalpolitikere.

Vi taler ikke om pseudoaktiviteter, men om reelle aktiviteter, der fører videre til selvstændige mennesker og aktiviteter.

Kommunalbestyrelsen skal have kapacitet til at organisere kommunen, så ovenstående opfyldes.

Opfordringen er, at man vælger dem, der kan og vil. Man skal ikke vælges ind i kommunalbestyrelsen, blot fordi man tilhører en bestemt klan, gruppe eller for den sags skyld parti, eller hvis man synes, at det giver prestige.

Man skal vælge medlemmer, der tør stå ved egne holdninger. Som i Folketinget er man kun ansvarlig for egne holdninger. Et parti kan ikke, jævnfør Grundloven, kræve enstemmighed!

Lad os få det partipolitiske fjernet og få enkeltpersoner ind i bestyrelsen, personer, der kan, tør og vil.

Jens Jørn Pedersen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce