Annonce
Danmark

Kommune beder private børnepassere overstrege ord på humoristisk plakat

Jette Hasselstrøm, der har en privat pasningsordning i Vester Nebel, mener, at man i dagplejeafdelingen i Kolding Kommune går i for små sko, når man indskærper, at private børnepassere ikke må have ordet "dagplejeren" stående på denne plakat, som flere børnepassere har hængende hjemme hos sig. Privatfoto
Kolding Kommune sendte tirsdag eftermiddag en mail ud til alle private pasningsordninger i Kolding og indskærpede, at de - sådan som nogle børnepassere har - ikke må have en plakat med ordet dagplejer hængende i deres hjem.

Kolding: En humoristisk plakat om børn og med ordet "Dagplejeren" stående allerøverst på plakaten hænger i hjemmene hos flere private børnepassere i Kolding Kommune.

Men det skal være slut, mener man hos Kolding Kommune, da en lovændring fra tidligere i år betyder, at dem, der står for de private pasningsordninger for 0-3-årige, ikke længere må kalde sig dagplejere. Det skriver JyskeVestkysten.

Derfor sendte kommunens konstituerede dagplejeleder tirsdag en mail ud til samtlige private børnepassere, hvor hun fortalte, at man i kommunen er blevet gjort opmærksom på, at nogle har dagpleje-plakaten hængende i deres hjem.

Men den går ikke, skrev hun og bad børnepasserne om at ændre overskriften på plakaten, der kan købes på adskillige butikker på internettet.

- Da I ikke må benævnes som dagplejer men privat pasningsordning, skal I ændre overskriften. Fx. har I den i en ramme, kan I evt. sætte ny tekst over "dagplejeren", skriver den konstituerede dagplejechef, Lise Lotte Damgaard, til de private børnepassere, som der er lidt over 50 af i Kolding Kommune.

Annonce

Privat pasning

  • Tidligere blev de private mennesker, der passer børn, blot kaldet private dagplejere, mens de kommunalt ansatte hed kommunale dagplejere.
  • I forbindelse med en lovændring hedder de private ordninger nu private pasningsordninger.
  • Kommunen godkender og fører tilsyn med de private pasningsordninger.

Fjerner den ikke

Privat børnepasser i Vester Nebel, Jette Hasselstrøm, er en af dem, der har plakaten hængende. Hun har fået den af nogle forældre, hvis barn hun har passet, og som skulle videre i børnehave.

- Da jeg fik mailen fra kommunen, tænkte jeg, at nu stopper I. Nu går I indenfor hos os, og så er vi ikke i det offentlige rum længere. Jeg synes, man går i for små sko. Skal vi så melde ud til forældrene, at vi ikke må have den plakat, vi har fået af dem, hængende, spørger Jette Hasselstrøm, der har passet børn i privat regi i lidt over ni år.

Hun fortæller, at hun ikke har tænkt sig at overskrive ordet "dagplejeren" på den plakat, hun kalder "skidesjov".

Har spurgt i ministeriet

Børnechef i Kolding Kommune, Merete Lund Westergaard, forklarer, at kommunale dagplejekonsulenter i foråret - i forlængelse af de nye regler om privat pasning, der blev indført ved årsskiftet - blev opmærksom på, at man i nogle private pasningsordninger havde dagpleje-plakaten hængende. De ansatte var i tvivl, om børnepasserne måtte have dem oppe, og i april henvendte man sig til børne- og socialministeriet for at spørge til sagen.

Herfra var svaret, at plakaten ikke måtte hænge i de rum i private pasningsordninger, hvor der foregår pasning, oplyser børnechefen. Og derfor var det, at den konstituerede dagplejechef tirsdag i denne uge sendte en mail om plakaten til samtlige private pasningsordninger.

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Kristina Jørgensen (DF), siger, at hun finder det "tåbeligt", at kommunens medarbejdere skal bruge tid på at tjekke, om de private passere har plakater med overskriften "dagplejeren" hængende.

Derfor vil hun på det næste møde i udvalget bede om de andre udvalgsmedlemmers opbakning til, at kommunen henvender sig til ministeriet og peger på de uhensigtsmæssigheder, der er i forbindelse med reglerne for de private pasningsordninger.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce