Annonce
Erhverv

Kommune solgte kun lille portion erhvervsjord i 2018 - forventer dog langt større salg i 2019

På markarealet sydvest for Hejse Kro, mellem jernbanen og Skærbækvej, opstår Taulov Dryport. Fredericia Kommune har i 2018 solgt lidt ekstra jord til projektet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Der blev blandt andet solgt mere jord til Taulov Dryport.

Fredericia: Det ville have været en stor mundfuld at slå tidligere års rekorder i salg af erhvervsjord, og det er da heller ikke lykkedes i 2018.

I 2017 blev der solgt 650.000 kvadratmeter jord. I 2018 er andelen langt lavere. Der blev solgt 20.000 kvadratmeter erhvervsjord i Fredericia Kommune. Det oplyser Jens Ole Andersen, der er ansvarlig for salg af erhvervsgrunde hos Fredericia Kommune.

Størstedelen af købet stod Taulov Dryport for med et køb af 12.000 kvadratmeter erhvervsjord i Prinsessens Kvarter.

Desuden har rådgivende ingeniør Jens Johan Andersen købt jord på Vognmagervej, og DM Finans har købt jord på Vesterballevej i forbindelse med et bilhus. Derudover er der adskillige mindre jordsalg.

- Det er ikke alverden, vi har solgt, men det er fint nok. Siden 2014 har vi solgt over 1,8 millioner kvadratmeter erhvervsjord i Fredericia Kommune, fortæller Jens Ole Andersen.

Annonce

Ramt af sin egen succes

Han erkender dog også, udvalget ikke er så stort længere.

- Det er klart, at når vi har solgt så meget jord, så bliver vi lidt ramt af vores egen succes. Man kan ikke længere vælge og vrage mellem jord. Vi har solgt meget jord til transport og logistik, så det er begrænset, hvad vi har tilbage af det. Meget af det nuværende er udlagt til kontor og serviceerhverv, siger Jens Ole Andersen.

Der er omkring 1,5 millioner kvadratmeter erhvervsjord tilbage i DanmarkC-området, der er lavet lokalplan for. Oprindeligt var der seks millioner kvadratmeter grunde til salg i DanmarkC.

I 2016 solgte Fredericia Kommune 781.000 kvadratmeter erhvervsjord, hvoraf Google stod for stor del af købet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce