Annonce
Børkop

Kommune står selv for byggeri af nyt plejecenterbyggeri for at holde tidsplanen

I februar var seniorudvalget ude for at besigtige de steder, der var i spil i forhold til placering af et nyt plejecenter. I foråret valgte politikerne at træffe beslutning om, at et nyt plejecenter skal ligge i Brejning Syd. Arkivfoto: Jørgen Flindt

Seniorudvalget besluttede onsdag, at kommunen selv skal stå for byggeriet af nyt plejecenter syd for Brejning. Her blev der især skelet til ønsket om, at det nye plejecenter skal stå klar til brug i første kvartal 2023.

Børkop: Det ligger fast, at der skal bygges nyt plejecenter i Børkop-området. I april blev den endelige placering i Brejning Syd endeligt vedtaget, og kort før sommerferien besluttede Vejle Byrådet, at det nye plejecenter skal stå færdigt og klar til brug i første kvartal i 2023.

Onsdag skulle seniorudvalget i Vejle Kommune så tage stilling til, hvem der skal være bygherre på byggeriet. Forvaltningen præsenterede udvalget for to modeller. Enten kan en almen boligforening stå for opførelsen og administrationen af plejecentret, hvor kommunen så lejer sig ind. Eller også kan Vejle Kommune selv stå som bygherre og administrator via kommunes eget boligselskab.

- Vi forholdt os temmelig nøgternt til det faktum, at byrådet har besluttet, at plejecentret skal stå klar i starten af 2023. Ved at vælge modellen, hvor kommunen selv er bygherre, er der størst sandsynlighed for, at den ønskede tidsplan kan holde, fortæller formand for seniorudvalget Kenneth Fredslund Petersen (DF).

Annonce

Ved at vælge modellen, hvor kommunen selv er bygherre, er der størst sandsynlighed for, at den ønskede tidsplan kan holde.

Kenneth Fredslund Petersen (DF), seniorudvalgsformand

Større fleksibilitet

Den valgte model giver også en højere grad af mulighed for at styre processen undervejs og en større fleksibilitet.

- Hvis der undervejs bliver behov for at lave ændringer i byggeriet, vil det være meget lettere, hvis vi ikke skal inddrage en tredje part hver gang, som kan betyde forsinkelser hver gang, forklarer udvalgsformanden.

Skulle kommunen på et senere tidspunkt ønske at nedlægge eller omdanne boligerne, har administrationsformen også betydning. Hvis en almen boligforening står som administrator, kræver lovgivningen, at en eventuel afhændelse blandt andet skal godkendes af transport-, bygnings- og boligministeren, hvorimod det i princippet står kommunen frit for at nedlægge egne almene boliger og anvende dem til andre formål.

Det er langt fra fremmed for kommunen at administrere et plejecenter gennem eget boligselskab. Der er i dag 20 plejecentre i kommunen - heraf er 11 ejet og administreret af kommunen, mens de ni øvrige ejes og administreres af almene boligforeninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce