Annonce
Børkop

Kommune står selv for byggeri af nyt plejecenterbyggeri for at holde tidsplanen

I februar var seniorudvalget ude for at besigtige de steder, der var i spil i forhold til placering af et nyt plejecenter. I foråret valgte politikerne at træffe beslutning om, at et nyt plejecenter skal ligge i Brejning Syd. Arkivfoto: Jørgen Flindt

Seniorudvalget besluttede onsdag, at kommunen selv skal stå for byggeriet af nyt plejecenter syd for Brejning. Her blev der især skelet til ønsket om, at det nye plejecenter skal stå klar til brug i første kvartal 2023.

Børkop: Det ligger fast, at der skal bygges nyt plejecenter i Børkop-området. I april blev den endelige placering i Brejning Syd endeligt vedtaget, og kort før sommerferien besluttede Vejle Byrådet, at det nye plejecenter skal stå færdigt og klar til brug i første kvartal i 2023.

Onsdag skulle seniorudvalget i Vejle Kommune så tage stilling til, hvem der skal være bygherre på byggeriet. Forvaltningen præsenterede udvalget for to modeller. Enten kan en almen boligforening stå for opførelsen og administrationen af plejecentret, hvor kommunen så lejer sig ind. Eller også kan Vejle Kommune selv stå som bygherre og administrator via kommunes eget boligselskab.

- Vi forholdt os temmelig nøgternt til det faktum, at byrådet har besluttet, at plejecentret skal stå klar i starten af 2023. Ved at vælge modellen, hvor kommunen selv er bygherre, er der størst sandsynlighed for, at den ønskede tidsplan kan holde, fortæller formand for seniorudvalget Kenneth Fredslund Petersen (DF).

Annonce

Ved at vælge modellen, hvor kommunen selv er bygherre, er der størst sandsynlighed for, at den ønskede tidsplan kan holde.

Kenneth Fredslund Petersen (DF), seniorudvalgsformand

Større fleksibilitet

Den valgte model giver også en højere grad af mulighed for at styre processen undervejs og en større fleksibilitet.

- Hvis der undervejs bliver behov for at lave ændringer i byggeriet, vil det være meget lettere, hvis vi ikke skal inddrage en tredje part hver gang, som kan betyde forsinkelser hver gang, forklarer udvalgsformanden.

Skulle kommunen på et senere tidspunkt ønske at nedlægge eller omdanne boligerne, har administrationsformen også betydning. Hvis en almen boligforening står som administrator, kræver lovgivningen, at en eventuel afhændelse blandt andet skal godkendes af transport-, bygnings- og boligministeren, hvorimod det i princippet står kommunen frit for at nedlægge egne almene boliger og anvende dem til andre formål.

Det er langt fra fremmed for kommunen at administrere et plejecenter gennem eget boligselskab. Der er i dag 20 plejecentre i kommunen - heraf er 11 ejet og administreret af kommunen, mens de ni øvrige ejes og administreres af almene boligforeninger.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand i skorsten: Ejer slukkede fyret

Kommentar For abonnenter

Lokalredaktørens kommentar: Der er egentlig kun et rigtigt valg om Gauerslund Idrætsanlægs fremtid

Gauerslund: Jeg misunder ikke politikerne i Vejle Byråd, for det er nu, de for alvor skal vise, hvad de lavet af. Det er nu, der skal fordeles penge, for budgetforhandlingerne er i fuld gang, og hvor der deles penge ud, er der vindere og tabere. Nogen får, andre får ikke som håbet. Nogen får slet ingenting. Men hvad angår Gauerslund Idrætsanlæg, er det ikke spørgsmål, om der findes penge eller ej. Penge skal findes, alt andet vil være verdens dårligste joke. Børkop og Brejning er i så hastig vækst, at det er svært at følge med i området, og det eneste, kommunen lige nu kan tilbyde de mange tilflyttere, er et par haller, hvoraf den ene er meget træt og slidt. Noget skal ske, og det skal helst ske straks, men så simpelt er det heller ikke. For skal man vælge den løsning, som er nemmeste at gå til, ja, så er der en chance for, at man ikke fremtidsikrer nok. Kort sagt: Hvis man vælger at lave tilbygninger til det nuværende, er det et hurtigt fix. Omvendt kan man vælge at bygge helt nyt og dermed tænke 40 år ud i fremtiden, men det koster, og det udskyder byggeriet, og tid er penge i et område, hvor halkapaciteten er grotesk lav. Nyt eller tilbygninger? Det valg sidder politikerne med nu. Og det er så deres rolle lige nu. Jeg misunder dem ikke, for egentlig er der kun et rigtig valgt, nemlig at bygge nyt og dermed kigge ind i fremtiden, men det er trods alt også nemmere sagt end gjort. I sidste ende skal et stort økonomisk puslespil gå op. Sådan er det, når budgetter lægges. Spændende bliver det. Terningerne er kastet.

Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Annonce