Annonce
Fredericia

Kommune tror på selvhjælp som vejen tilbage til job

Det hjælper langtidssygemeldte, at de selv er med til at gøre noget ved deres situation, lyder det fra forebyggende team. Foto: Mads Hansen
fredericia - Når Fredericia Kommune nu har valgt at tilbyde langtidssygemeldte i kommunen kurset "Lær at tackle job og sygdom", er der en god grund til det. For i Fredericia har kommunen den overbevisning, at det gavner langtidssygemeldte, at de selv er i stand til at gøre noget ved deres situation.

- Vi mener, at de langtidssygemeldtes chancer for at finde lysten og styrken til at vende tilbage i arbejde igen forøges, når det ikke bare er kommunen, der sørger for det hele, men at de selv er i stand til at gøre noget ud fra deres personlige men naturligvis også realistiske ønsker, og det er her, at kurset kan gå ind og give dem nogle redskaber til det, siger Lisbeth Møllegaard Hansen fra det Forebyggende Team under Fredericia Kommune, der leder og koordinerer kurserne i Fredericia.
Annonce

Godt de skal selv

Lisbeth Møllegaard Hansen indrømmer, at kommunen naturligvis har en samfundsmæssig interesse i at få de langtidssygemeldte tilbage i arbejde. Men hun mener også, at det er i den enkelte langtidssygemeldte borgers personlige interesse.

- Vi oplever jo, at de langtidssygemeldte borgere har et kæmpe ønske om at komme tilbage i arbejde, da det også handler meget om hele deres identitet og selvværd, og derfor handler et kursus som det her også meget om at få de her mennesker til at tro på igen, at de faktisk godt kan klare det, og at det måske bare handler om, at de skal vælge nogle nye redskaber og en anden vej og for eksempel lave et decideret karriereskift, fastslår Lisbeth Møllegaard Hansen.

Næste kursus er nu under planlægning og afholdes efter sommerferien, og borgere er velkomne til selv at henvende sig, hvis de ønsker at være med.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce