Annonce
Fredericia

Kommunen bryder ikke aftale med Danske Bank - men flere politikere er kritiske

Byrådsmedlem for Nye Borgerlige Karsten Byrgesen havde ønsket en redegørelse for, om kommunen kunne komme ud af kontrakt med Danske Bank. Det er ikke muligt, og en redegørelse fra embedsværket tog han og resten af byrådet til efterretning. Arkivfoto: Klaus Fisker
Det vil de kommende år fortsat være Danske Bank, der ordner kommunens pengesager. Byrådspolitikere var enige om, at skandalesagerne omkring landets største bank sætter tilliden på prøve. Byrådet har kun tre banker at vælge imellem, hvis man ønsker maksimal sikkerhed.

Fredericia: Det vil fortsat være Danske Bank, der håndterer Fredericia Kommunes bankforretninger. Det er på trods af, at byrådsmedlemmerne stiller mange kritiske spørgsmål til bankens moral.

- Jeg har ikke forestillet mig, at vi bryder den kontrakt, vi har indgået. Men jeg vil godt opfordre Danske Bank til over for byrådets partier at forklare, hvordan vi kan have tillid til dem som samarbejdspartner, sagde Karsten Byrgesen, der oprindeligt havde stillet forslag om at forlade samarbejdet med Danske Bank.


Det er rigtigt, at timingen kunne være bedre, men når jeg ser de uhyrligheder, som Danske Bank præsterer, så bliver jeg nødt til at reagere.

Karsten Byrgesen - Nye Borgerlige


Det er imidlertid kun et halvt år siden, at byrådet indgik aftalen med Danske Bank.

- Det er rigtigt, at timingen kunne være bedre, men når jeg ser de uhyrligheder som Danske Bank præsterer, så bliver jeg nødt til at reagere, sagde han og tog en grundig redegørelse fra forvaltningen til efterretning.

Søren Larsen (S) gjorde rede for kommunens valg af leverandør.

- Da vi havde kommunens bankforretning i udbud, så fik vi kun tre tilbud. Der var kun tre godkendte, og fra den dyreste til billigste var en forskel på to mio. kroner. Var de andre moralsk og etisk rene? Eller hvornår er en bank det? spurgte Søren Larsen ud i det virtuelle rum ved byrådsmødet.

Den bemærkning fik han ikke ros for fra byrådskollegaen og bankmanden Christian Jørgensen (V).

- I Venstre bryder os ikke om hvidvaskning, men generel mistænkeliggørelse af den finansielle sektor er ikke rimeligt, mente Christian Jørgensen.

Annonce

Kritik var fremme

Nye Borgerlige har ikke plads i økonomiudvalget, hvor politikerne drøftede banktilbuddene.

- Jeg kan love dig, at vi havde alle de kritiske spørgsmål på bordet for et halvt år siden, da vi indgik aftalen. Men vi fik kun tre tilbud, og vi tog det billigste tilbud, fordi vi skal håndtere borgernes penge bedst muligt, sagde Susanne Eilsersen (DF).

Enhedslistens medlem af økonomiudvalget var enig.

- Det er ærgerligt, at Nye Borgerlige først kommer med forslaget nu, men heldigvis er mange spørgsmål blevet belyst i økonomiudvalget. Vi foreslog, at man ikke nødvendigvis skulle vælge en såkaldt SIFI-bank, men det var der ikke opbakning til, beklagede Cecilie Roed Schultz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Annonce