Annonce
Fredericia

Kommunen efter dramatisk rollator-sag: - Vi er opmærksomme fremadrettet

Gurli Herlufsens gamle rollator blev fundet af en hundelufter på Østerstrand i weekenden. Politiet fandt frem til den 70-årige kvinde, der havde indleveret rollatoren på Hjælpemiddelcentralen for 2,5 uge siden. Genrefoto

Lørdag aften blev der på Østerstrand fundet en rollator med Gurli Herlufsens navn på. Den var to og en halv uge tidligere blevet indleveret på Hjælpemiddelcentralen.

Fredericia: Den var ved at være slidt, og bremserne virkede heller ikke. 70-årige Gurli Herlufsen skulle have en ny rollator, så hun indleverede den gamle på Hjælpemiddelcentralen i Fredericia. Da hun så to og en halv uge senere, i lørdags, blev mødt af to betjente - med den gamle rollator i hænderne - blev hun noget chokeret.

Annonce

Vi har ikke erfaring med, at hjælpemidler bliver stjålet fra vores lager, men vi kan ikke afvise, at det er sket i den konkrete sag.

Mai-Britt Tingsager, leder af Hjælpemidler og Kommunikation, Fredericia Kommune

Behold rollatoren

Rollatoren var nemlig blevet fundet på Østerstrand af en hundelufter, der havde alarmeret myndighederne. Mistanken om, at der var tale om en drukneulykke, var til stede, og beredskabet satte derfor både eftersøgningsbåden i vandet og overvejede at tilkalde en helikopter. Hurtigt begyndte politiet at lede efter den person, rollatoren tilsyneladende tilhørte - hvis man skulle tro det mærkat, der sad på rollatoren: "Gurli Herlufsen".

- Vi har ikke erfaring med, at hjælpemidler bliver stjålet fra vores lager, men vi kan ikke afvise, at det er sket i den konkrete sag, lyder det fra Mai-Britt Tingsager, leder af Hjælpemidler og Kommunikation, Fredericia Kommune.

Politiet fandt Gurli Herlufsen - i bedste velgående - på den lokale bodega. Rollatoren måtte betjentene tage med retur igen, for hvad skulle den 70-årige dame med den gamle, når nu hun havde fået en ny. Hun meddelte politiet, at hun i hvert fald ikke ville have den.

Afmeldt rollator

Gurli Herlufsen kontaktede et par dage efter episoden Hjælpemiddelcentralen for at høre, hvordan det kunne ske, at hendes gamle rollator pludselig stod på Østerstrand og ikke der, hvor hun havde afleveret den.

Ifølge den 70-årige dame forklarede en medarbejder på centralen, at rollatoren stod som værende afmeldt. Men Gurli Herlufsen havde glemt at fjerne mærkatet med sit navn, inden hun indleverede sin slidte rollator, og det var derfor, politiet fandt frem til hende på bodegaen på Rahbeksvej i første omgang.

- Fremadrettet vil vi være opmærksomme på, at navne bliver fjernet fra hjælpemidlerne, når de indleveres, forklarer Mai-Britt Tingsager.

Alle kommunens hjælpemidler står midlertidigt lagerført i Sundhedshuset.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce