Annonce
Fredericia

Kommunen efter dramatisk rollator-sag: - Vi er opmærksomme fremadrettet

Gurli Herlufsens gamle rollator blev fundet af en hundelufter på Østerstrand i weekenden. Politiet fandt frem til den 70-årige kvinde, der havde indleveret rollatoren på Hjælpemiddelcentralen for 2,5 uge siden. Genrefoto

Lørdag aften blev der på Østerstrand fundet en rollator med Gurli Herlufsens navn på. Den var to og en halv uge tidligere blevet indleveret på Hjælpemiddelcentralen.

Fredericia: Den var ved at være slidt, og bremserne virkede heller ikke. 70-årige Gurli Herlufsen skulle have en ny rollator, så hun indleverede den gamle på Hjælpemiddelcentralen i Fredericia. Da hun så to og en halv uge senere, i lørdags, blev mødt af to betjente - med den gamle rollator i hænderne - blev hun noget chokeret.

Annonce

Vi har ikke erfaring med, at hjælpemidler bliver stjålet fra vores lager, men vi kan ikke afvise, at det er sket i den konkrete sag.

Mai-Britt Tingsager, leder af Hjælpemidler og Kommunikation, Fredericia Kommune

Behold rollatoren

Rollatoren var nemlig blevet fundet på Østerstrand af en hundelufter, der havde alarmeret myndighederne. Mistanken om, at der var tale om en drukneulykke, var til stede, og beredskabet satte derfor både eftersøgningsbåden i vandet og overvejede at tilkalde en helikopter. Hurtigt begyndte politiet at lede efter den person, rollatoren tilsyneladende tilhørte - hvis man skulle tro det mærkat, der sad på rollatoren: "Gurli Herlufsen".

- Vi har ikke erfaring med, at hjælpemidler bliver stjålet fra vores lager, men vi kan ikke afvise, at det er sket i den konkrete sag, lyder det fra Mai-Britt Tingsager, leder af Hjælpemidler og Kommunikation, Fredericia Kommune.

Politiet fandt Gurli Herlufsen - i bedste velgående - på den lokale bodega. Rollatoren måtte betjentene tage med retur igen, for hvad skulle den 70-årige dame med den gamle, når nu hun havde fået en ny. Hun meddelte politiet, at hun i hvert fald ikke ville have den.

Afmeldt rollator

Gurli Herlufsen kontaktede et par dage efter episoden Hjælpemiddelcentralen for at høre, hvordan det kunne ske, at hendes gamle rollator pludselig stod på Østerstrand og ikke der, hvor hun havde afleveret den.

Ifølge den 70-årige dame forklarede en medarbejder på centralen, at rollatoren stod som værende afmeldt. Men Gurli Herlufsen havde glemt at fjerne mærkatet med sit navn, inden hun indleverede sin slidte rollator, og det var derfor, politiet fandt frem til hende på bodegaen på Rahbeksvej i første omgang.

- Fremadrettet vil vi være opmærksomme på, at navne bliver fjernet fra hjælpemidlerne, når de indleveres, forklarer Mai-Britt Tingsager.

Alle kommunens hjælpemidler står midlertidigt lagerført i Sundhedshuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce