Annonce
Fredericia

Kommunen efter dramatisk rollator-sag: - Vi er opmærksomme fremadrettet

Gurli Herlufsens gamle rollator blev fundet af en hundelufter på Østerstrand i weekenden. Politiet fandt frem til den 70-årige kvinde, der havde indleveret rollatoren på Hjælpemiddelcentralen for 2,5 uge siden. Genrefoto

Lørdag aften blev der på Østerstrand fundet en rollator med Gurli Herlufsens navn på. Den var to og en halv uge tidligere blevet indleveret på Hjælpemiddelcentralen.

Annonce

Fredericia: Den var ved at være slidt, og bremserne virkede heller ikke. 70-årige Gurli Herlufsen skulle have en ny rollator, så hun indleverede den gamle på Hjælpemiddelcentralen i Fredericia. Da hun så to og en halv uge senere, i lørdags, blev mødt af to betjente - med den gamle rollator i hænderne - blev hun noget chokeret.

Vi har ikke erfaring med, at hjælpemidler bliver stjålet fra vores lager, men vi kan ikke afvise, at det er sket i den konkrete sag.

Mai-Britt Tingsager, leder af Hjælpemidler og Kommunikation, Fredericia Kommune
Annonce

Behold rollatoren

Rollatoren var nemlig blevet fundet på Østerstrand af en hundelufter, der havde alarmeret myndighederne. Mistanken om, at der var tale om en drukneulykke, var til stede, og beredskabet satte derfor både eftersøgningsbåden i vandet og overvejede at tilkalde en helikopter. Hurtigt begyndte politiet at lede efter den person, rollatoren tilsyneladende tilhørte - hvis man skulle tro det mærkat, der sad på rollatoren: "Gurli Herlufsen".

- Vi har ikke erfaring med, at hjælpemidler bliver stjålet fra vores lager, men vi kan ikke afvise, at det er sket i den konkrete sag, lyder det fra Mai-Britt Tingsager, leder af Hjælpemidler og Kommunikation, Fredericia Kommune.

Politiet fandt Gurli Herlufsen - i bedste velgående - på den lokale bodega. Rollatoren måtte betjentene tage med retur igen, for hvad skulle den 70-årige dame med den gamle, når nu hun havde fået en ny. Hun meddelte politiet, at hun i hvert fald ikke ville have den.

Annonce

Afmeldt rollator

Gurli Herlufsen kontaktede et par dage efter episoden Hjælpemiddelcentralen for at høre, hvordan det kunne ske, at hendes gamle rollator pludselig stod på Østerstrand og ikke der, hvor hun havde afleveret den.

Ifølge den 70-årige dame forklarede en medarbejder på centralen, at rollatoren stod som værende afmeldt. Men Gurli Herlufsen havde glemt at fjerne mærkatet med sit navn, inden hun indleverede sin slidte rollator, og det var derfor, politiet fandt frem til hende på bodegaen på Rahbeksvej i første omgang.

- Fremadrettet vil vi være opmærksomme på, at navne bliver fjernet fra hjælpemidlerne, når de indleveres, forklarer Mai-Britt Tingsager.

Alle kommunens hjælpemidler står midlertidigt lagerført i Sundhedshuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce