Annonce
Fredericia

Kommunen forsøger at få mobile testenheder på besøg snart: 13 nye smittede med coronavirus

Fredericia Kommune er i tæt dialog med Region Syddanmark om at få mobile testenheder til kommunen på grund af et smitteudbrud centreret omkring daginstitutioner. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredericia Kommune placerer sig i forhold til antal smittede som nummer otte blandt de 98 danske kommuner.
Annonce

Fredericia: De seneste dage er der sket en stigning i antallet af konstaterede coronavirustilfælde i Fredericia Kommune, som blandt andet har ført til lukning af daginstitutionerne Spiren i Taulov og Labyrinten på Lumbyesvej, ligesom en enkelt stue i institutionen Bakkely på Røde Banke er lukket.


Smittekæderne koncentrerer sig til daginstitutionerne, men jo længere tid der går, jo længere kommer smitten også ud.

Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør


Det får nu Fredericia Kommune til at gå ud på Facebook og bede borgerne om at holde fast i de gode vaner med at holde afstand og spritte af og stå sammen om at få stoppet smittespredningen.

- Smittekæderne koncentrerer sig til daginstitutionerne, men jo længere tid der går, jo længere kommer smitten også ud, forklarer koncerndirektør for voksen- og ældreområdet Yelva Bjørnholdt Jensen og siger, kommunen har rimelig godt overblik over smittekæderne.

- Det, vi prøver at sige, er; husk nu at holde fast i de gode råd, for nu er der smitte her, siger hun.

Samtidig er kommunen i dialog med Region Syddanmark om at få mobile testenheder til kommunen. Håbet er, at man kan få to testenheder til kommunen meget snart.

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser torsdag, at der det seneste døgn er konstateret 13 nye tilfælde af coronavirus i Fredericia Kommune.

Dermed stiger incidenstallet, som oplyser antallet af smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage, til 89,9. Det giver Fredericia Kommune en placering som nummer otte blandt de 98 danske kommuner. Ishøj og Kolding ligger i top med en incidens på henholdsvis 218,7 og 214.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce