Annonce
Fredericia

Kommunen giver påskefrokost på plejecentre og botilbud: 10 lokale caféer og restauranter leverer maden

670 personer på kommunens plejecentre, botilbud og misbrugscentret og får glæde af påskefrokosterne leveret af 10 af byens restauranter og caféer. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
670 personer får i løbet af påskedagene glæde af maden fra lokale restaurationer.

Fredericia: Alle beboere på kommunens plejehjem og botilbud får en dag i påsken leveret frokost fra en lokal restaurant eller spisested i Fredericia. Tiltaget skal skabe livsglæde i coronatiden og samtidig give en saltvandsindsprøjtning til byens caféer og restaurationer. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Siden den 11. marts har der været besøgsrestriktioner på plejehjem og botilbud i hele Danmark.

- Med påsken for døren kan højtiden føles særlig svær for udsatte, sårbare og ældre borgere, hvor traditioner og besøg af ens kære ikke er muligt. Derfor er dette et dejligt lille lyspunkt i en svær tid, siger formand for Seniorrådet, Flemming Larsen.

Fredericia Byråd har derfor besluttet at forkæle alle beboere og medarbejdere på kommunens plejehjem, botilbud og Misbrugscenteret med en særlig frokost i løbet af påsken. Derudover får Kirkens Korshær også leveret varm mad, som de kan udlevere i varmestuen. Der leveres frokost til omkring 670 personer i løbet af påskedagene.

- Ingen tvivl om, at de borgere, som normalt kommer i Varmestuen dagligt, savner et sted at mødes og spise sammen. Der bliver fortsat uddelt mad, og en påskemiddag vil der helt sikkert blive set frem til, også selvom den fortsat må spises hver for sig, siger formanden for Udsatterådet, Bjarne Dahlman.

Annonce

Maden leveres, når modtagerne har ønsket det

Denne særlige påskehilsen fra byrådet er både et skulderklap til medarbejderne og skal sprede glæde hos beboerne, men er også en opbakning til det lokale erhvervsliv. Det er derfor flere forskellige restauranter og spisesteder i Fredericia Kommune, der har fået frokost-bestillingerne.

Plejehjemmene, botilbuddene, Misbrugscenteret og Kirkens Korshær har selv haft mulighed for at indgive, hvilken type mad de ønsker, og hvilken dag det leveres. De forskellige lokale restauranter og spisesteder leverer derfor alt fra 2-retters menuer med traditionelt mad til påskefrokostplatter og tapas. Maden leveres, så det er let for personalet at håndtere - også med henblik på at undgå smitte med coronavirus.

- Det er et super fint initiativ, som jeg er sikker på, beboerne vil sætte stor pris på i denne meget specielle tid, hvor det for flere mennesker med kognitive handicaps er svært at forstå, at vi ikke kan ses og være sammen, som vi plejer. Det er meget fornemt, at der er taget hensyn til stedernes forskellige ønsker til maden, siger formand for Handicaprådet Niklas Andersen.

I alt 10 forskellige caféer og restaurationer har budt ind på aftalen og skal i påskedagene stå for den ekstra forkælelse for beboere og personalet.

Det samlede byråd i Fredericia står bag ordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce