Annonce
Middelfart

Kommunen har bygget og renoveret for 104 millioner kroner

Arbejdet med at klimasikre klimabyen er et af de projekter, der har været i gang i løbet af 2018. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Nordvestfyn: Middelfart Kommune har i 2018 haft sat håndværkere i sving for godt 104 millioner kroner. Omkring 35 millioner højere end det, der er budgetteret med.

Det beskriver kommunen i en pressemeddelelse, som blandt andet konkret har betydet klimasikring af Middelfarts såkaldte klimaby, områdefornyelse i Ejby, ekstra vuggestuepladser, alment boligbyggeri og en række andre projekter.

- Aktiviteterne er et udtryk for, at Middelfart Kommune vækster. Og at vi investerer målrettet i mere vækst og udvikling. Vi har lige offentliggjort høje tal for tilflytning til Middelfart Kommune. Den udvikling vil vi fastholde. Også lokalt som for eksempel i Ejby, hvor vi i 2018 har fulgt op på tidligere investeringer i skole og bypark med 42 nye almene boliger og områdefornyelse i centrum, forklarer borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) i meddelelsen.

Annonce

Udvalgte nøgletal

Middelfart Kommune har udsendt følgende nøgletal for regnskabet for 2018:

• Driftsresultat 2018: 28,8 millioner kroner bedre end budgetteret.

• Likviditet ultimo 2018: 185 millioner kroner.

• Servicevæksten i 2018 har været på 0,86 procent - svarende til en stigning 12,9 millioner kroner.

• Anlægsudgifterne i 2018 har været 104,1 millioner kroner mod et budget på 69,3 milioner kroner. Det skyldes, at der i 2018 er forbrugt en del midler, som er overført fra tidligere år.

• Indskud i nye almene boliger på 16,5 millioner kroner mod et budget på 3,5 millioner kroner.

• Afdrag på gæld 26,7 millioner kroner.

• Samtidig er der i 2018 brugt 13 millioner kroner ekstra på service overfor borgerne.

Plads til flere ordrer

Borgmesteren uddyber, at Middelfart Kommune i 2018 havde et driftsoverskud på 29 millioner kroner, som stort set dækker investeringerne.

Det er syvende år i træk, kommunen har overskud på driftskontoen.

Kommunen har desuden hentet en del penge ved at få flere i arbejde - blandt andre flygtninge og kontanthjælpsmodtagere.

Omvendt er man mere udfordret på områder som det specialiserede socialområde.

De fynske byggevirksomheder er opmærksom på væksten i Middelfart, lyder det fra Dansk Byggeri på Fyn.

- Odense er den store motor lige nu, men Middelfart er et af de steder, hvor der sker mere end mange andre steder, bemærker den fynske formand, Dan Johansen.

- Middelfart Kommune er god til at få sat noget i gang. Der er en god tilflytning, og der er flere områder, hvor man vil lave nye boligplaner. Der er en fornuftig aktivitet i Middelfart, tilføjer Dan Johansen, der understreger, at håndværksmestre i Middelfart Kommune ikke er ved at køre død i opgaver.

Der er plads til flere ordrer - gerne med fire-fem års langt lys på, så virksomhederne har mulighed for at planlægge at ansætte ekstra lærlinge og den slags, påpeger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce