Annonce
Middelfart

Kommunen opfordrer: Bad ikke ved disse to strande til og med lørdag

Bad ikke ved Varbjerg Strand og Båring Ege til og med lørdag, lyder opfordringen fra Middelfart Kommune. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Miljøafdelingen ved Middelfart Kommune fortæller, at der er risiko for spildevandsforurening.
Annonce

Nordvestfyn: Havde du planer om at hoppe i baljen ved Varbjerg Strand eller Båring Ege fredag eller lørdag, bør du lade være.

Sådan lyder opfordringen fra Middelfart Kommunes miljøafdeling, der på Facebook har udsendt et varsel om mulig forurening af badevandet.

Miljømedarbejder Rikke Clausen uddyber over for avisen, at der ikke er registreret en forurening, men at der blot er tale om rettidig omhu. En målestation har nemlig torsdag målt tilpas store nedbørsmængder i Storåens opland til, at kommunens varslingssystem er bonget ud.

- Vi har et varslingssystem, som kører via nedbørsmålere. Og de nedbørsmålere fortalte os i går formiddags, at nu er der inden for seks timer kommet så meget regn, at det er overvejende sandsynligt, at der kan komme noget spildevand med ud, siger hun og understreger, at det ikke er sikkert, det rent faktisk er sket.

- Men vi har besluttet at have en konservativ holdning. Hvis det her sker, så advarer vi de badende, siger Rikke Clausen.

Annonce

Kloakvand kan være udledt

Det er vand fra rensningsanlæggene i området, der ved store, koncentrerede nedbørsmængder kan svømme over og dermed lede kloakvand ud i vandløb og videre ud til kysten.

I de 72 timer umiddelbart efter en sådan potentiel udledning af kloakvand kan der være nok skidt i badevandet til, at man opfordrer folk til ikke at bade i det, fortæller Rikke Clausen. Derefter vil den eventuelle forurening være fortyndet i havet i en sådan grad, at det igen er fint at bade i.

Middelfart Kommune vil løbende opdatere dens anbefaling på kommunens Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce