Annonce
Fredericia

Kommunen sætter penge af til handikap: En million kroner skal deles ud til kultur, foreningsliv og naturoplevelser

Fredericia Kommune har afsat en million kroner til øget tilgængelighed for personer med handicap. Arkivfoto: Mads Hansen
Størstedelen af pengene skal bruges i år, så ansøgningsfristen er kort.
Annonce

Fredericia: Hvis man har en god idé, der kan gøre det nemmere for mennesker med handicap at deltage i kultur, foreningsliv eller naturoplevelser, så er det nu, man skal sende den ind.

Fredericia Byråd har i Budget 2020 afsat 200.000 kroner til en tilgængelighedspulje, som administreres af senior- og handicapudvalget. Med ophævelsen af anlægsloftet er det blevet muligt i 2020 at tilføre puljen et engangsbeløb på 800.000 kr., så puljen i år er på en million kroner. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Projekterne skal enten komme mange til gode eller have stor betydning for en mindre gruppe. Der kan ikke søges om tilskud til rent private udgifter.

- Med tilgængelighed mener vi både muligheden for at komme frem til aktiviteten, men også mulighederne på stedet for at kunne bruge af aktiviteten på lige fod med andre, oplyser formand for senior- og handicapudvalget, Lars Ejby Pedersen (S).

Annonce

Kort ansøgningsfrist

Det er en betingelse, at de 800.000 kr. af puljen på en million kroner skal bruges i år for at udnytte ophævelsen af anlægsloftet. Derfor er ansøgningsfristen til puljen også meget kort. Tilgængelighedspuljen kan søges fra den 3. juni til den 22. juni, og ansøgningsskema ligger på fredericia.dk.

Det, der kan søges om tilskud til, er opstartsudgiften eller anlægsudgiften, mens udgifter til efterfølgende drift, vedligehold og forsikring skal dækkes af ansøgeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Døgnrapport: Indbrud i nybyggeri på havnen og fangst af en tyv under bilindbrud

Annonce