Annonce
Fredericia

Kommunen ser ikke udfordringer med trafikken på Røde Banke - men ny trafiktælling er på ønskeliste

En trafiktælling i 2016 viste, at der dengang kørte 3705 køretøjer om dagen på Røde Banke øst for jernbanebroen. Vest for Tonne Kjærsvej er sidste måling fra 2017. Der viste tallene, at 1904 køretøjer kom forbi hvert døgn. 226 af disse var tunge køretøjer som lastibiler og busser. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Er der kommet mere trafik på Røde Banke, så der skal iværksættes en plan for at nedbringe færdslen på vejen? Nej, lyder svaret fra kommunen, der ikke ser tegn på, at trafikmængden skulle er steget. De seneste tal er dog fra 2017, og en ny trafiktælling kan være på vej.
Annonce

Erritsø: I de hidtidige trafiktællinger er der ikke noget, som tyder på, at antallet af køretøjer på Røde Banke er steget.

Den seneste opgørelse over trafikmængden stammer fra 2017 og angiver trafikken vest for Tonne Kjærsvej. Her benyttede 1904 køretøjer, lastbiler eller busser vejen hvert døgn. I 2010 var tallet 2041. Det viser data, som trafikplanlægger og konstitueret leder af Vej og Park i Fredericia Kommune Morten Svanborg har givet et indblik i.

Spørgsmålet om Røde Banke er opstået, efter læseren Nikolaj Hylander har spurgt Fredericia Dagbladet, hvorvidt kommunen har har nogen planer om at gøre ved mængden af trafik på vejen. Hans oplevelse er, at mængden af tung trafik er steget voldsomt efter åbningen af tørhavnen i Kongens Kvarter.

Svaret på spørgsmål er dog nej, fortæller Morten Svanborg. Kommunen ser ikke indikationer på, at trafikken på Røde Banke er i nærheden af at være en udfordring kapacitetsmæssigt.

- Vi har inden for de senere år fjernet henvisning mod erhvervsområdet i den vestlige ende af Røde Banke, således at disse vises af Snaremosevej. Derudover har vi forbedret fremkommeligheden på Snoghøj Landevej med nye svingbaner ved Erritsø Bygade og Snaremosevej. Det gør fremkommeligheden til motorvejen bedre, og i foråret åbnede den vestvendte motorvejsrampe – alt sammen tiltag, der understøtter lastbiltrafikken i at vælge motorvejen i retning mod Taulov.


På Røde Banke er trafikken ikke i nærheden af være en udfordring rent kapacitetsmæssigt – og den har umiddelbart heller ikke udviklet sig. Det er ellers en tendens vi ser på mange af vores øvrige veje

Morten Svanborg, konstitueret leder af Vej og Park i Fredericia Kommune


Annonce

Nye tal kan ligge klar før nytår

Desuden oplyser Morten Svanborg, at der i øjeblikket projekteres cykelstier på strækningen mellem Strandvejen og Ussinggårdsvej, da det ifølge kommunen er den del af vejen, som i dag er mest utryg for de bløde trafikanter.

Findes der konkrete ”smertegrænser” for, hvor meget trafikken på en given strækning skal ændre sig, før man begynder at planlægge mulige løsninger?

- Det vil altid være en konkret vurdering for den enkelte vej, hvornår der skal laves tiltag af den ene eller anden art. På Røde Banke er trafikken ikke i nærheden af være en udfordring rent kapacitetsmæssigt – og den har umiddelbart heller ikke udviklet sig. Det er ellers en tendens, vi ser på mange af vores øvrige veje, svarer Morten Svanborg og henviser til veje som Prangervej, Snaremosevej og Treldevej.

Her ligger det daglige antal af køretøjer på henholdsvis 3612, 5492 og 3896 i døgnet.

For at få nyere tal har Morten Svanborg fra Fredericia Kommune skrevet et ønske om at få lavet nye tællinger for Røde Banke på kommunens ønskeseddel for trafiktællinger.

- Så med lidt god vilje har vi friske tal på Røde Banke sidst på året, oplyser Morten Svanborg.

Den seneste opgørelse over den daglige trafik på Røde Banke øst for jernbanebroen stammer fra 2016. Her blev der noteret 3705 køretøjer i døgnet, mens tallet i 2010 var 3904.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce