Annonce
Fredericia

Kommunen tager ingen chancer: Kontrakt med plejefirma afventer ny kontrol

Visitationschef Hanne Rasmussen (i midten) garanterer, at alle sten bliver vendt, før Fredericia Kommune beslutter sig i sagen om privat hjemmepleje. Både økonomichef Tommy Abildgaard (t.v.) og kommunens chefjurist Henrik Melcior Olsen er i gang med at undersøge forholdene. Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe (t.h.) har tidligere understreget over for Fredericia Dagblad, at man allerede har lavet et grundigt tjek af Sundplejen ApS, fordi de har budt ind på plejeopgaven med en ekstraordinær lav pris. Foto: Yilmaz Polat
Fredericia Kommune ønsker ikke at tage nogen chancer, før den skriver kontrakt med privat leverandør af hjemmepleje. Alle sten bliver vendt, før det besluttes, hvor kontrakten skal ende, har kommunen lovet direktør for Kære Pleje Mirela Tanovic. Der kan gå yderligere en uge, før alt er undersøgt.
Annonce

Fredericia: Alle sten skal vendes, inden Fredericia Kommune træffer endelig beslutning om, hvorvidt der skal skrives kontrakt med Sundplejen ApS om fremtidig levering af privat hjemmepleje. Det løfte fik direktør for Kære Pleje Mirela Tanovic præsenteret, da hun fredag morgen mødtes med repræsentanter fra Fredericia Kommune.

- Vi gjorde klart, at der ikke er skrevet kontrakt med den anden leverandør endnu, og at vi ikke træffer en endelig beslutning, før vi har fået svar på yderligere en række spørgsmål fra det nye firma. Vi har været opmærksomme på, at firmaet har budt ind med en ekstraordinær lav pris, og det får selvfølgelig også os til at hæve opmærksomhedsflaget. Derfor har vi bedt om at få belyst nogle forhold nærmere, siger visitationschef Hanne Rasmussen.

Den opmærksomhed har prisen allerede haft. Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe har tidligere på ugen forklaret, at man på grund af den lave pris valgte at lave en ekstra kontrol af Sundplejens økonomiske baggrund.

- Men vi har nu lyttet til de bekymringer, som Kære Pleje har i forhold til prissætningen. Det har vi haft et konstruktivt møde omkring, og vi har opfordret ledelsen i selskabet til også at berolige medarbejderne og borgerne med, at vi tager den tid, der skal til for at få gennemarbejdet alle forhold, så vi ikke underskriver noget, før alt er vendt. Det skylder vi både borgere og medarbejdere, siger Hanne Rasmussen.

Vi har været opmærksomme på, at firmaet har budt ind med en ekstraordinær lav pris, og det får selvfølgelig også os til at hæve opmærksomhedsflaget. Derfor har vi bedt om at få belyst nogle forhold nærmere.

Visitationschef i Fredericia Kommune Hanne Rasmussen

Annonce

Kontrakt udsat

Der var lagt op til kontraktunderskrivning med Sundplejen ApS mandag den 21. oktober. Det blev skubbet til den 22. oktober.

- Men jeg tør ikke sige, hvornår vi kan træffe den endelige beslutning, men jeg håber, at det kan ske inden udgangen af næste uge. Vi har lovet alle parter, at vi ikke haster noget igennem, for vi skylder også Sundplejen, at de får god tid til at svare på vores opfølgende spørgsmål, siger Hanne Rasmussen.

Kommunen er klar over, at de nuværende leverandører har hensyn at tage overfor deres medarbejdere. Der er opsigelsesvarsler, som skal overholdes, hvis selskaberne eventuelt skal ophøre med at levere hjemmepleje i Fredericia 1. februar.

- Vi har spurgt begge leverandører, om de eventuelt vil forlænge aftalen med kommunen, hvis det bliver aktuelt af den grund. Det har vi ikke fået svar på endnu, siger Hanne Rasmussen.

Annonce

Regner på kommunens pris

- Kære Plejes direktør har bedt om at få den pris, som Fredericia Kommune selv yder hjemmepleje for. Har I afleveret den?

- Det har vi ikke endnu. Vi har forklaret, at vi er nødt til at rense prisen for en række forhold, som ikke skal med i den pris, vi kan sammenligne deres med. Vi regner på det og giver hende besked, når vi har et tal, der giver mening, siger Hanne Rasmussen.

- Sundplejen har budt en pris på praktisk hjælp, der ligger 50 kroner under den timepris, de får i Haderslev?

- Det er korrekt, men det er svært at sammenligne kommunerne. Haderslev Kommune er geografisk langt større end Fredericia, og vi afregner kun den tid, hjemmeplejen er hos borgeren. Kørsel skal firmaet selv kunne dække ind, så det vil alt andet lige give en højere pris i en geografisk stor kommune, siger Hanne Rasmussen.

Direktør for Kære Pleje Mirela Tanovic er tilfreds med mødet.

- Jeg synes, at vi har haft et konstruktivt møde. Vi har fortalt, hvad vi er bekymrede for, og jeg føler, at de har lyttet, siger hun.

Fredericia Dagblad har forsøgt at få en kommentar fra Sundplejen ApS, men det er ikke lykkedes inden deadline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce