Annonce
Middelfart

Kommunen ville ikke give Pia en plejeseng: Nu dækker skadeforvolderens forsikring hendes udgifter

I sommer blev Pia Ramskov fra Asperup kørt ned af en scooter, og sammenstødet sendte hende på sygehuset med et voldsomt benbrud. Middelfart Kommune nægtede at bevilge hende en elevationsseng, og hun måtte derfor selv betale. De udgifter har scooterførerens forsikringsselskab nu valgt at dække. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Middelfart Kommune mente ikke, at Pia Ramskov havde behov for en plejeseng, da hun i juni blev kørt ned af en scooter og endte med et voldsomt benbrud. Men det gjorde scooterførerens forsikringsselskab, som nu har dækket hendes udgifter til en elevationsseng.

Asperup: Det er fire måneder siden, at en scooter påkørte Pia Ramskov, da hun kom cyklende i Bubbel. Sammenstødet sendte hende på sygehuset med et voldsomt lårbensbrud, men da Pia Ramskov uger senere blev udskrevet, kunne hun ikke få bevilget den elevationsseng, hun selv mente var nødvendig for, at hun kunne komme ud af sengen.

- Jeg kunne ikke overleve i min egen seng. Jeg kunne ikke bøje mig ned og lægge puder under benet, og jeg kunne ikke komme ud af sengen uden at sænke fodenden, fortalte hun avisen i midten af august.

Dengang ville kommunens senior- og velfærdschef Kitt Lysén Pedersen ikke kommentere på sagen men sagde, at der er en lang række krav, man som borger skal opfylde for at få bevilget et hjælpemiddel. Til at vurdere, hvorvidt en borger har krav på et hjælpemiddel, har kommunen ansat sagsbehandlende terapeuter, som vurderer den enkelte sag.

Annonce

Modpartens forsikring dækker

Derfor endte Pia Ramskov med at leje en seng af kommunen de første to måneder, og det er udgifterne til den elevationsseng, som scooterførerens forsikringsselskab, Topdanmark, nu har indvilget i at dække.

- Det fortæller mig, at jeg havde brug for den seng og at kommunen har lavet en fejl, siger Pia Ramskov.

Prisen for at leje sådan en seng inklusiv madras er 1000 kroner om måneden plus transport til og fra Pia Ramskovs hus i Asperup - i alt 2700 kroner.

Efter de to måneder købte Pia Ramskov en brugt elevationsseng og en ny madras til i alt 2500 kroner. Penge, som hun selv måtte have op af lommen, fordi hun kunne se, at hun ville få brug for en elevationsseng i lang tid.

I dag er Pia Ramskov glad for den beslutning, for hun har stadig besvær med at komme ud af sengen. Til januar skal hun have opereret de mange skruer ud af benet, og så bliver sengen igen en uvurderlig hjælp.

Kitt Lysén Pedersen vil fortsat ikke kommentere på den enkelte sag, men siger, at et forsikringsselskabs afgørelse ikke har noget at gøre med kommunens vurdering af en sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kolding Kommune vil dumpe 360.000 kubikmeter fjordbund ved Trelde Næs: Nej tak siger biolog, fiskere og nabokommune

Annonce