Annonce
Debat

Kommuner på tværs i regionen skal samarbejde: Stands det stigende antal selvmordsforsøg

Jacob Olesen. Pressefoto

Læserbrev: Vi er rigtig glad for, at man i Danmark og i Region Syddanmark er begyndt at sætte fokus på det psykiatriske område. Og for at vi i Danmark har indset, hvor store problemer psykiske sygdomme og udfordringer udgør i vores samfund.

Det er nu gået op for de fleste, hvor mange der faktisk kæmper med en form for psykisk lidelse.

Vi er glade for, at dette er noget, som vi er begyndt at snakke om, samt at vi også er i gang med at gøre noget ved det.

Annonce

Desværre viser en ny artikel fra Ugeskriftet.dk dog, at selvmordsforsøgsraten blandt unge piger mellem 15 og 19 år er stigende. Så selvom selvmord blandt børn og unge heldigvis sker sjældent, så er der i den grad stadig plads til, at vi gør en større indsats.

Vi er simpelthen nødt til at gøre mere for at undgå, at flere og flere unge piger tager deres eget liv.

I Region Syddanmark er det Affektivt Team & Center for Selvmordsforebyggelse, som varetager behandlingstilbuddet. De har eksisteret siden 2007 og ligger i Odense med satellitter i Vejle, Esbjerg og Aabenraa.

Her tilbyder de behandling af et tværfagligt ekspertteam til børn og unge i alderen op til 19 år, som har selvmordsadfærd. I 2019 blev der henvist 246 patienter, som var i selvmordsrisiko.

Vi synes, det er rigtig godt, at der er et behandlingstilbud, som varetager disse opgaver, og som derved mindsker risikoen for, at unge mennesker, og især piger, begår selvmord.

Det er vigtigt, at man fortsætter med at hjælpe de unge og deres familier ved at tilbyde behandling, som baserer sig på faglig evidens og individuelle tilpasninger. For hvert ungt menneske er nemlig unikt, og hver har deres egne udfordringer.


Vi kæmper for, at man skal forebygge så tidligt som muligt. Tragiske selvmord kan nemlig i mange tilfælde forhindres, hvis patienterne tidligt får den rette behandling.

Jacob Olesen og David Dam Jensen


Vi kæmper for, at man skal forebygge så tidligt som muligt. Tragiske selvmord kan nemlig i mange tilfælde forhindres, hvis patienterne tidligt får den rette behandling.

Vi skal derfor sikre, at der er et samarbejde mellem kommunerne på tværs i regionen, sådan at vi finder de udsatte så tidligt som muligt og sikrer dem den rigtige hjælp.

Det må nemlig aldrig blive ens postnummer, der afgør, om man kan blive hjulpet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce