Annonce
Erhverv

Konceptet ligger fast og ansættelserne er i gang: Strandbar gør klar til åbning

Folkene bag Urbania Street Food, der også står bag den kommende Urbania Beach Bar på Østerstrand, er ved at få styr på detaljerne, så strandbaren kan åbne, når coronarestriktionerne bliver læmpet. Hvornår det bliver, tør medejer Brian Løkkegaard dog ikke spå om. Foto: Michael Svenningsen
Urbania Beach Bar bliver først og fremmest en strandbar med lette samt forfriskende mad- og drikkevarer. Hvornår første åbningsdag bliver, er umuligt at spå om, mener Brian Løkkegaard.
Annonce

Fredericia: Ingen ved, hvornår caféer og restauranter igen må holde åbent, men en ting er sikker: Folkene bag Urbania Street Food, der har overtaget forpagtningen, arbejder for at istandsætte og planlægge alle de praktiske ting, så det tidligere Café Østerstrand kan slå dørene op under et nyt navn.

- Konceptet er fastlagt, og vi er i fuld gang med at få sat tingene på plads og gøre klar til, at vi kan åbne, når det hele er ovre, fortæller medejer af Urbania Street Food Brian Løkkegaard.

Søndag eftermiddag var der en del liv på Østerstrand, hvor venner nød indholdet af en medbragt picnickurv, mens andre havde placeret sig med solen i ansigtet op ad cafëlokalerne i læ for vinden. Faktisk bliver der allerede nu serveret kaffe på stranden. Urbania har indgået en aftale med en kaffeknallert, der i weekender sørger for, at duften og smagen af friskbrygget kaffe kan nydes på stranden.

- Når vi har været dernede for at restaurere, har vi snakket med en del folk, der har spurgt, om de ikke snart kunne købe en kop kaffe. Mange er hjemme og har mulighed for at trisse forbi, fordi der er en god mulighed for at mødes hver for sig, så der kommer mange mennesker forbi, siger Brian Løkkegaard.

Vi overtog lokalet møbleret, men vi går lidt væk fra cafedrift, for det ikke er en cafe, vi ønsker at drive. Rammerne er ændret en lille smule, så det bliver en strandbar

Brian Løkkegaard, Urbania Street Food

Annonce

Byens bedste udsigt

Han fortæller, at fem personer, der kommer til at stå for den daglige drift, allerede er udpeget. I løbet af de kommende dage bliver der desuden slået yderligere stillinger op for det nye sted, der får navnet Urbania Beach Bar.

Som navnet indikerer, bliver stedet med forpagterskiftet mindre café, end det har været tidligere.

- Vi overtog lokalet møbleret, men vi går lidt væk fra cafedrift, for det ikke er en cafe, vi ønsker at drive. Rammerne er ændret en lille smule, så det bliver en strandbar.

Det betyder også ændringer på menukortet. De sidste uger er gået med at udvælge, hvilke is, kaffetyper, øl og læskedrikke der skal serveres. Udvalget bliver suppleret af små serveringer, der kan stille "den lille sult". Hovedparten af disse bliver lavet, så de er egner sig til at tage med, når man bevæger sig rundt på stranden, fortæller Brian Løkkegaard. Derudover forventer Urbania Beach Bar at lave lette måltider for aftengæster, der kan sidde og spise indenfor.

- Vi har byens bedste udsigt, så vi er også klar over, at vi kan være stolte over, at have gæster siddende gæster på en fantastisk placering, men det er ikke, det vi satser mest på. Det er en strandbar med lette og forfriskende ting, siger Brian Løkkegaard.

Annonce

Glæder sig trods ukendt dato

Hvornår de første gæster kan købe is, kaffe eller en sodavand, har han ikke noget godt bud på.

- Vi tør ikke at hverken spå, håbe eller tro.

- Vi sidder med krydsede fingre hver dag. Der er der ingen tvivl om, at vi også ønsker, at tingene sker i den rigtige rækkefølge, og at man ikke gør noget, vi vil fortryde bagefter. Så selvfølgelig har vi forståelse for, hvad regeringen gør, men det er ved at være tid til, at man giver os nogle meldinger på, hvornår og hvordan der kommer en plan. Og hold kæft, vi glæder os, siger Brian Løkkegaard.

Urbania blev i marts præsenteret som den nye forpagter på Østerstrand. I alt 10 ansøgere havde budt på opgaven, der var slået op af Fredericia Kommune.

Lene Beck og Kristine Døhr tog en pause og købe en kop kaffe på Østerstrand søndag eftermiddag. Urbania har lavet en aftale med en kaffeknallert, der hver lørdag og søndag triller ned på stranden for at forsyne de forbipasserende. Foto: Michael Svenningsen
Veninderne Leni Pedersen og Kirsten Paarup havde placeret sig i solen op ad bygningen, der fremover forpagtes af Urbania Street Food. De er glade for, at stranden igen får et sted, hvor man kan forsyne sig. - Når det er godt vejr, er der altid rigtig mange hernede, men hvis det regner, er her næsten ingen, så det gør det lidt svært at regne med, siger Leni Pedersen. Foto: Michael Svenningsen
Lokalerne, hvor den kommende strandbar åbner, er fortsat helt lukket. Urbania har dog lavet en aftale om, at der alligevel kan serveres kaffe på Østerstrand i weekenderne. Søndag eftermiddag serverede Mira Nielsen kaffe på Østerstrand fra kaffeknallerten. Foto: Michael Svenningsen
Østerstrand søndag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Alarm 112

Politibetjent slæbt med gassende bil på Holstensvej: Flere sigtelser venter fører

Annonce