Annonce
Erhverv

Koncernchef: Derfor rykker DLG fra mondæn Københavner-adresse til Fredericia

Kristian Hundebøll er koncernchef for de 6500 ansatte i DLG. Medarbejderne er fordelt på 18 selskaber i ind- og udland og fra 2020 skal de referere til hovedsædet, som bygges på en grund ved Lillebælt i Fredericia. Foto: Berlingskemedier/Jonas Ahlstrøm

Grovvarekoncernen DLG vil tættere på kunderne og ikke mindst det meget store tyske marked. Sådan lyder begrundelsen fra koncernchef Kristian Hundebøll for at flytte hovedkontor til Fredericia.

Arbejdspladser: Der er langt fra Danmarks dyreste adresse overfor Tivoli i København til landmænd i Sønderjylland, og Dansk Grovvareselskab DLG vælger nu at flytte hovedsædet for koncernens 6500 ansatte tættere på kunderne i nyt domicil i Fredericia.

- Vi har solgt vores aktier i Axelborg og er medejere af arealet i Fredericia, så på den konto sparer vi på udgiftssiden samtidig med, at vi forfølger vores ønske om at komme tættere på vores kunder, siger koncernchef Kristian Hundebøll til Avisen Danmark.

Kl. 13 torsdag sprang bomben i henholdsvis hovedsædet i Axelborg, i selskabets regionale salgssteder, i kundecentret i Randers og i resten af koncernen.

- Der har været rygter om, hvad der skulle ske, og det har været vigtigt for os, at melde hurtigt ud. Vi forventer at have et nyt domicil klar i 2020, så medarbejderne har mulighed for at gøre deres overvejelser og beslutte, hvordan de vil agere, siger Kristian Hundebøll.

Annonce

Fra andelstanke til international koncern

DLG-koncernen er et af Europas største grovvareselskaber og er ejet af de danske landmænd.Fra at være et rent dansk andelsselskab har DLG gennem de seneste 15 år udviklet sig til en international koncern med selskaber i 18 lande.

I 2016 havde DLG en omsætning på 49 mia. kr. og er dermed én af Danmarks største virksomheder målt på omsætning.

Ca. 60 pct. af DLG's omsætning kommer fra Tyskland, der er koncernens største marked.

DLG har ca. 6500 medarbejdere, heraf ca. 2500 medarbejdere i Danmark og ca. 3500 i Tyskland.

Overraskende melding

Særligt i København var der stilhed, da koncerndirektøren havde talt. DLG har haft hovedsæde på Axelborg i generationer, og udflytningen til provinsen er total.

- Det kom bag på folk, at vi flytter rub og stub, men det er det, der giver mening. Vi får samlet vores sælgere, og dem der skal sørge for at varene kommer ud til kunderne under samme tag, og den synergi vil give et rationale og være en fordel for kunderne, siger Kristian Hundebøll.

DLG har i dag salgsafdelinger fordelt i Jylland og på Fyn, samt datterselskaber i Flensborg og Kiel. Det er ikke mindst nærheden til det store tyske marked, der har haft indflydelse på valget af Fredericia.

- Tyskland er vores allerstørste marked, og det har været vigtigt, at vi kom tættere på det. Vi kan have en daglig kontakt, som vi ikke kan få på samme måde ved at være i København, siger han.

De første rykker i '18

Ideen om at samle kræfter under samme tag har spiret gennem flere år, hvor opkøb af nye selskaber har betydet, at medarbejderne i dag sidder spredt ud over landet.

- Det har været en længere proces, som vi har overvejet nøje, og nu mener vi, at tiden er moden, siger Kristian Hundebøll.

De 300 medarbejdere skal samles i et helt nyt domicil med udsigt over Lillebælt. Der skal bygges 7000-8000 kvadratmeter, som ventes at stå færdigt i 2020.

- Vi flytter de første medarbejdere til et Fredericia allerede i 2018. Der bliver tale om cirka 100 medarbejdere, som vi samler i et lejemål. Blandt andet bliver vores kundecenter fra Randers rykket til Fredericia. Det omfatter omkring 20 ansatte, siger Kristian Hundebøll.

Historisk flytning

Udflytningen fra Axelborger er historisk for DLG's side.

- I rykker væk fra beslutningstagere og får længere til Christiansborg. Får det ikke betydning?

- Nej, det tror jeg ikke. Axelborg var engang landbrugets højborg, men sådan er det ikke længere. Vores brancheorganisation Landbrug og Fødevarer bliver boende på Axelborg, og de tager sig af den politiske del for branchen, siger Kristian Hundebøll.

Ledelsen har gjort klart overfor de mange medarbejdere i hovedsædet, at man håber, at så mange som overhovedet muligt vil rykke med til Fredericia.

- Ved at melde ud i god tid, før vi tager det første spadestik. Vi håber medarbejdere vil overveje situationen grundigt, taler det igennem med deres familier og meget gerne beslutter sig for at følge med, siger Kristian Hundebøll.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Christian Jørgensen (V) om FN's verdensmål: Det koster noget at gøre noget, men med måde - ellers får vi gule veste på gaden

112 For abonnenter

Alarmer kan ikke holde tyvene væk alene - men det kan være et fint bidrag

Annonce