Annonce
Fredericia

Koner i muddergrøfter: Idrætsklub i Fredericia har skabt en vaskeægte succes

Normalt kondiløber man på befæstede veje og sikre stier i Madsbyparken i Fredericia. Men lørdag måtte 2400 kvinder også gennem vandløb, kravle op på gamle biler og forcere skrænter og halmballer. En del gjorde det udklædte. Alle blev våde. Ladies Mud Race 2019 var en succes. Foto: Søren Gylling
2400 kvinder stred sig gennem vandløb, klatrede på gamle biler og krabbede sig over stabler af halmballer i Madsbyparken lørdag. Det fjerde Ladies Mud Race blev det hidtil største.

Fredericia: Efter tre år på det militære øvelsesterræn Hyby Fælled rykkede Ladies Mud Race lørdag ud i Madsbyparken, hvor hen ved 2400 kvinder sled sig gennem det 7,5 kilometer lange forhindringsløb.

Ikke en bagdel var tør.

For et vådt, spædt efterår har nemlig sørget for, at det kuperede område bag Fredericia Idrætscenter er særdeles mudret sine steder. Som krymmel på vaflen havde arrangørerne tilmed lagt ruten ud i deciderede vandløb. Derudover skulle de mange deltagere op ad stejle skrænter, forcere stilladser med overgangsbroer af gyngende net, rutsje ad slisker, klatre i halmballer, trampe op på gamle biler og overvinde en snes andre naturlige eller sammentømrede barrierer. Alle sammen ret fantasifulde.

Annonce
Hyby Fælled, hvor vi har været indtil i dag, er et mere råt terræn i forhold til Madsby, som jo er en stor park. Omvendt er der faktisk mange skjulte forhindringer hér, som man måske ikke lige lægger mærke til til daglig, hvis man færdes i Madsbyparken. Parken er også mere publikumsvenlig med stier og veje.

Ib Østergaard, løbsleder Ladies Mud Race, Fredericia

Hold i tylskørter

Lige fra klokken 12.30 til 15.00 blev kvinderne efter fælles opvarmning til dunkende rytmer sendt af sted. I 60 grupper fra start- og målområdet foran idrætscentret.

Ladies Mud Race er en regulær, hjemmelavet succes udtænkt af Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund og siden solgt som koncept til fem andre byer. Lørdag blev det også afviklet i Slagelse og frem til den 4. oktober er der forhindringsløb i mudder for damer i Odense, Aarhus, Hillerød og Aalborg. Men med 2400 deltagere er Fredericia det største. Ladies Mud Race 2019 er også det mest omfangsrige her i byen siden premieren i 2016. Det oplyser løbsleder fra fag- og firmaidrætten, Ib Østergaard, til Fredericia Dagblad.

Kvinder hjælper kvinder

De fleste syntes at være stillet op som hold, hvis man observerede deres lette løb på stedet, inden starten gik.

Man kunne se rygmærker fra Naboerne, Girl Power og løbere med kaninører eller i tylskørter udenpå deres tights. Der var Landsbytosserne, Bjørnebanden, Lich i æ hul fra postnummer 6200 Aabenraa i Sønderjylland og såmænd også Dirty Journalist fra Fredericia Dagblad. Andre havde nok en del såkaldte trail-løb bag sig. Formentlig dem fra Fredericia Triathlon Team.

Vanen tro hjalp de hinanden igennem pløre og stigninger, ventede på medsøstrene, kastede håndtegn i fællesskab og fik bagtroppen med - hvor de tilsvarende hårde, herreløb er mere nådesløse enkeltmandspræstationer. Bagefter kunne kvinderne og deres ventende mænd, kærester og børn styrke sig med både flæskestegssandwich, salater, øl, vand og andet fra de forskellige boder i start- og målområdet. Der var gratis vand, frugt og medalje til alle løbere.

Skumbad og halmballer. En fedtet cocktail. Foto: Søren Gylling

Derfor Madsbyparken

Fælleden ved Ryes Kaserne i Fredericias nordby er som sagt afløst af Madsbyparken i år. Fordi arrangørerne gerne vil forny det populære løb. Overraske med en anden topografi, med nye ruter og benspænd.

- Hyby Fælled, hvor vi har været indtil i dag, er et mere råt terræn i forhold til Madsby, som jo er en stor park, forklarer Ib Østergaard:

- Omvendt er der faktisk mange skjulte forhindringer hér, som man måske ikke lige lægger mærke til til daglig, hvis man færdes i Madsbyparken. Parken er også mere publikumsvenlig med stier og veje.

Ad stiger og stilladser fik det. Ruten i Madsbyparken var 7,5 km lang. Foto: Søren Gylling
Mange kvinder elsker at have mange sko. Lørdag fik de formentlig en grund til at anskaffe sig endnu et par. Foto: Søren Gylling
Gamle biler og nye løbere. Hér ved Madsby Legepark. Foto: Søren Gylling
Mor er bare sej. Foto: Søren Gylling
Sidste forhindring af 26. Ganske få meter før målstregen foran Fredericia Idrætscenter: En container med mudder. Foto: Søren Gylling
Er alle med? Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce