Annonce
Fredericia

Kongeskibet fik ingen kanonsalut

Fredericia Kanonlaug affyrer sine mini-kanoner med stor effekt ved mange af byens arrangementer. Her er det citystafet. Arkivfoto: Timo Battefeld

Fredericia Kanonlaug var ikke inviteret til at salutere Kongeskibet.

Fredericia: Dronningen og de andre ombord på Kongeskibet Dannebrog fik ingen kanonsalut, da skibet søndag morgen ankom til Fredericia.

Fredericia Kanonlaug var ikke inviteret til at komme med sine små kanoner og skyde dagen i gang.

- Det ærgrer jeg mig lidt over, siger laugets formand, Erling Have Jensen.

- Vi plejer at være en del af byens modtagelse, når der sker noget særligt. Og jeg har personligt aldrig saluteret Kongeskibet. Det ville jeg da gerne have prøvet, siger han.

Kongeskibet Dannebrog ankom til Fredericia søndag morgen. Uden salut. Foto: Mette Mørk

Kongehuset frabad sig salut

På havnekajen gav kanonernes fravær anledning til undren og snak. Både da skibet ankom og sidst på eftermiddagen sejlede igen. Flere på havnen gættede på, at den manglende salut skyldtes terrorlovgivning eller lignende.

Men i virkeligheden er forklaringen mere enkel og fredelig: Kongehuset ønskede ingen salut.

- Kongeskibets og Dronningens besøg var ikke et officielt besøg. Derfor var der ingen officiel modtagelse. Hverken med kanoner eller taler. Det havde kongehuset på forhånd understreget overfor kommunen, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Selvom besøget ikke var formelt, havde Sct. Michaelis Kirke - som var årsag til besøget - stablet et større arrangement på benene. Dels under gudstjenesten og dels på Bülows Plads efter gudstjenesten.

Efter besøget i kirken tog dronningen til et arrangement i Vejen og vendte derefter tilbage til Kongeskibet, som afsejlede en del tidligere end den oprindelige plan klokken 19.

De ser måske ikke ud af meget, men de laver meget lyd og røg. Ved en salut svarer det saluterede skib med egne kanoner eller med tågehornet Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce